• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Cöder'den açlık grevindeki arkadaşlarına destek

Cöder'den açlık grevindeki arkadaşlarına destek
Hakkari Üniversitesi Cölemerig Öğrenci Derneği (CÖDER) Bingöl Üniversitesinde 'soruşturmalara karşı' açlık grevine giren arkadaşlarına destek amaçlı meşaleli yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Akşam saatlerinde Atlılar Caddesi üzerinde bulunan Cölemerik Meslek Yüksek Okulu önünde toplanan CÖDER üyesi öğrenciler burada ellerindeki “Açlık Değil Duyarsızlık Öldürür” pankartı açarak ellerindeki meşalelerle yürüyüşe geçtiler. Sürücüler çaldıkları korna vatandaşlar ise yürüyüşe eşlik ederek destek verdiler.


Haberin Görüntülerini Görmek İçin Tıklayın


Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyüşlerini sürdüren öğrenciler değişik sloganlar atarak Bulvar Caddesi belediye binası önünde yürüyüşlerine son verdiler. Burada basın açıklamasını okuyan CÖDER üyesi M. Ali Sinay, Bingöl Üniversitesinde okuyan öğrenciler tarafından rektörlüğüm keyfi uygulamaları polis, rektör ve Hizbullah işbirliği ile yurtsever devrimci öğrenciler üzerinde baskı kurmak öğrenci bilgilerinin bizzat rektörlük tarafından polise verilerek şafak operasyonuyla onlarca öğrencinin gözaltına alındığını söyledi.

“AÇLIK GREVİ 9. GÜNÜNÜ GERİDE BIRAKTI”

Sinay,” Bilindiği üzere Bilgöl Üniversitesinde okuyan öğrenciler tarafından rektörlüğüm keyfi uygulamaları polis, rektör ve Hizbullah işbirliği ile yurtsever devrimci öğrenciler üzerinde baskı kurmak öğrenci bilgilerinin bizzat rektörlük tarafından polise verilerek şafak operasyonuyla onlarca öğrencinin gözaltına alınmıştır.

Bir birçok öğrencinin okuldan uzaklaştırılması ardından öğrenciler tarafından “Düşüncelerimizi özgürlüğe, bedenimizi açlığa yatırıyoruz” şiarıyla başlatılan açlık grevi 9. gününü geride bırakmaktadır. Bizlerde öğrenci arkadaşlarımızın başlatmış oldukları bu açlık grevi eylemini yakından takip etmekteyiz.

 9. Gününü geride bırakmasına rağmen Üniversite yönetiminin halen öğrenci arkadaşlarımızın haklı taleplerini görmezden geliyor olması, hiçbir şekilde izah edilemez. Bu genç arkadaşların bedenlerini açlığa yatırarak kendilerini ifade etme yöntemi vicdanları derinden sarsmıştır.

“HİZBUL KONTRA YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ”

Bugüne kadar Üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalara baktığımızda 25 Kasım dünya kadın şiddetine hayır, Aydın Erdem anması ülkücü, polis ve Hizbul kontra işbirliğiyle oluşturulan saldırıya karşı yapılan basın açıklamaları ve yürüyüşler olarak gösterilmiştir.

Yapılan tüm bu etkinlikler yasal ve izinli olmasına rağmen hiçbir haklı gerekçeye dayanmadan toplamda 150 öğrenciye soruşturma açılmış bunlardan 50 öğrenci sudan sebeplerle okuldan uzaklaştırılmışlardır.

"Çevlik’teki yoldaşlarımızın taleplerini aynen buradan yineliyoruz"

Üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalar, verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları geri çekilmeli. 2- Üniversite yerleşkesine polisin rahatlıkla girmesi engellenmeli.

3- Üniversite içinde yapılacak basın açıklaması ve yürüyüşlerde üniversite yönetiminin kararları değil öğrencilerin kararları benimsenmeli. 4- Üniversite öğrencilerinin haklı talepleri kabul edilmeli, üniversite koşulları düzeltilmeli. 5- Açlık grevinin sona erdirilmesinin koşulları sağlamalıdır.

 Bingöl Üniversitesinde yanan bunca baskı ve psikolojik işkenceler sonucu yoldaşlarımız bedenlerini açlığa yatırmışlardır. Bizim bunları kabul etmemiz söz konusu olamaz. Buradan rektör başta olmak üzere tüm üniversite yönetimini uyarıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın başına gelebilecek yada oluşabilecek sağlık sorunlarından sizler sorumlusunuz. Bizler bu konuda kaygılı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın haklı taleplerine kulak verilmeli ve açlık grevinin koşulları derhal ortadan kaldırılmalıdır. Ayrıca 28 Şubat günü Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz MYO öğrencisi Adıyaman’ lı Ramazan Fırat adlı öğrenci Kürt kimliğinden dolayı faşist kişiler tarafından işkence edilerek katledilmiştir. Biz Cölemerig Öğrenci Derneği olarak bu katliamı nefretle kınıyoruz. Cölemerig’ten Çevlik’teki yoldaşlarımızın direnişini selamlar ve yanlarında olduğumuzu belirtiriz” dedi. Hakkarihabertv.com

coder-1-003.jpg

 

 

Bu haber toplam 5379 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Müdür Yılmaz'dan 23 Nisan mesaji22 Nisan 2024 Pazartesi 20:53
  • Hakkari'de bursluluk sınavı tamamlandı21 Nisan 2024 Pazar 12:37
  • LGS soru ve çözüm videosu yayımlandı17 Nisan 2024 Çarşamba 14:49
  • Hakkari polisi Durankaya beldesinde05 Nisan 2024 Cuma 08:44
  • Okullarda söyleşi gerçekleştirildi29 Mart 2024 Cuma 19:53
  • 1 Nisan Pazartesi günü okullar tatil edildi28 Mart 2024 Perşembe 17:22
  • Hakkari’de bilişim laboratuvarı açıldı22 Mart 2024 Cuma 16:04
  • Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi21 Mart 2024 Perşembe 21:32
  • Hakkari'de okullar yine tatil edildi19 Mart 2024 Salı 20:35
  • Hakkari'de okullar tatil edildi18 Mart 2024 Pazartesi 21:51
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim