• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

ÇÖDER’in düzenlediği turnuva sona erdi

ÇÖDER’in düzenlediği turnuva sona erdi
Çölemerik Öğrenci Derneği (ÇÖDER) bir süre önce Kobani’de şehit düşen “Arin Mirxan anısına” düzenlediği futbol turnuvası sona erdi.

Yaklaşık iki hafta önce Maraton Halı Saha’da düzenlenen turnuvaya 36 takım katıldı. Finale kalan Fakiye Teyran ve Hakkı Yoldaş takımlar karşı karşıya geldi. Oldukça heyecanlı geçen maç sonucunda Fakiye Teyran, Hakkı Yoldaş takımını 5-1 skorla yenerek şampiyon oldu. Final maçı için düzenlenen ödül törenine Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, DBP Eş Başkanları Musa Çiftçi, Berivan Akboğa ve partililer ile öğrenciler katıldı.

Burada konuşan DBP Eş Başkanı Musa Çiftçi, bu gün burada sizinle olmaktan mutluluk duyduk. Hepinizin bildiği gibi Kobani’de tarih bugün yeniden yazılıyor dedi. Çiftçi,” Kürt gençleri bugün orada büyük bir mücadele veriyor. IŞİD çeteleri ve destekçisi Türkiye devleti Kürt gençlerine ve Kobani’ye saldırıyor. Bunlarla mücadele veren Arin Mirxan yoldaşımız gibi tüm Kürt gençleri canlarını feda vermektedir. Onların mücadelesi karşısında saygıyla eğiliyoruz. Bu çerçevede sizler de Arin Mirxan futbol turnuvası başlattınız. Bugünde iki takımımız final maçını oynadı. Bu düzenlenen futbol turnuvasında Feqîrê Teyra takımı kazanmıştır. Çok keyif aldık turnuvaya katılan tüm takımları tebrik ediyoruz” dedi.

 “BİRÇOK ARKADAŞIMIZ KATLEDİLDİZ”

CÖDER Öğrenci Derneği üyesi Muaz Binici, 6 Aralık 2009 tarihinde halkın aydınlığını karartmaya çalışan bu kirli sisteme karşı yapılan demokratik eylemde Dicle üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem yoldaş polis kurşunu ile  katledildiğini söyledi. Binici,”. Aydın yoldaşın katledilmesi gerici, faşist ve inkârcı odakların bizlere, devrimci gençlere ‘ya bizim istediğimiz gibi yaşarsınız ya da ölürsünüz’ demesidir. 68 devrimci gençlik kuşağı ile somutlaşan gençliğin mücadelesi hakim tabakanın korkulu rüyası haline geldi ve devrimci gençlerin eylem ve mücadelesi çığ gibi büyüdükçe sistemin cephesinde yıldırma ve katliam şeklinde karşılık bulmuştur. Aydın erdemin katledilmesi bunun en somut örneğidir. Tıpkı 77 Beyazıt katliamı ve birçok faili belli katliam gibi”

“FAŞİZAN VE IRKÇI BASKILARI NEFRETLE KINIYORUZ”

 Biz Kürt halkı ve gençliği olarak onurlu direniş gösteren ve bu uğurda gencecik bedenlerini yaşlı ve soğuk toprağa veren Aydın Erdem, Şerzan Kurt, Tarık Atakaya, M.Sıddık Öner, Halil İbrahim Oruç ve son olarak ta Murat Ellibol sistemin ve cemaatin kölesi olanların hain kurşunları ile hayatını kaybeden yoldaşlarımızı asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Son olarak iki gün önce Van’da gece yarısı düzenlenen ev ve K.Y.K yurduna yapılan baskınlarda 16 öğrenci yoldaşımız gözaltına alınmış son günlerde 6-7 Ekim serhıldanı ve 27 Kasım kutlamalarında yapılan demokratik eylemleri suç sayan polis ev baskınlarını sürdürüyor. Biz Cölemerik öğrenci derneği olarak yapılan bu faşizan ve ırkçı baskıları nefretle kınıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından finale kalan takımlar için hazırlanan kupa, madalya ve kitaplar Belediye Eş Başkanı Dilek Hatiphoğlu ve beraberindekiler tarafından bir ve ikinci gelen takımlara verildi. faşizan ve ırkçı baskıları nefretle kınıyoruzHakkarihabertv.com

03.20141204165009.jpg

05.20141204165018.jpg

06.20141204165029.jpg

08.20141204165044.jpg

Bu haber toplam 6472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim