• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Cöder'in futbol turnuvası sona erdi

Cöder'in futbol turnuvası sona erdi
Hakkari Cölemerik öğrenci derneği (CÖDER) üyeleri Mayıs ayı şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde düzenledikleri "Şerzan Kurt Kardeşlik Halı Saha Futbol Turnuvası " final maçı ile sona erdi.

Bulak mahallesinde bulunan Maraton halı sahada (CÖDER) Cölemerik öğrenci derneği tarafından düzenlenen Kardeşlik halı saha futbol turnuvasına 27 takım katıldı. Finale Baz Mordem ve Mazlum Doğan Harp Akademisi kaldı. Bugün yapılan final maçını Baz Mordem rakibi Mazlum Doğan Harp Akademisini 4-2 yenerek şampiyon oldu.

Final maçında karşı karşıya gelen Mazlum Doğan Harp Akademisi oyuncuları şampiyon gelen Baz Mordem takımı oyuncularına madalya ve kupalarını vererek tebrik ettiler.

Daha sonra (CÖDER) Cölemerik Öğrenci Derneğini üyeleri ile (MEYA-DER) Başkanı Ramazan Elmas  Mayıs ayı şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde pankart açıp, sıloganlar atarak Gazi Mahallesinde bulunan Şehitlik Mezarlığını ziyaret edip, dualarda bulunup basın açıklaması yaptılar.

Şehitler için bir dakikalık saygı  duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan Cöder üyesi Rıdvan Aladağ: Kürdistan devrim tarihinde Mayıs ayı, büyük şahadetlerin yaşandığı bir aydır diyen Aladağ," Hareketimizin daha ilk yıllarının başında Kürdistan özgürlük hareketinin kurucu önder kadrolarından Haki Karer yoldaşın ajan-provakatör bir grup tarafından, yine öncü militanlardan Halil Çavgun yoldaşın aşiretçi-feodal çeteler tarafından katledildiği bir ay olarak tarihe geçmiştir. Diyarbakır zindanının Ağrı işkencelerine ve öncü kadrolar şahsında halkımızı derin karanlığa gömmek isteyen 12 Eylül faşist cuntasına karşı Ferhat Kurtay , Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner yoldaşlar bedenlerini ateşe vererek direniş geleneğinin köklerini tüm halkımızın içinde bir kez daha yeşertmişlerdir. Direniş ve şahadet tarihi olan Mayıs ayında Mehmet Karasungur ve İbrahim Bilgin yoldaşlar, Güney Kürdistan'daki gruplar arasındaki çatışmada şehit edilmişlerdir. Aynı ay içerisinde Mizgîn (Gurbet Aydın) Tatvan'da Türk sömürgeci güçleri ile girdiği çatışmada sağ ele geçmemek için bombasını kendisinde patlatarak ve kahramanca direnerek şahadete ulaştığını belirterek.

Şahadet ayı olan Mayıs ayı sadece Kuzey Kürdistan'da değil dört parçada kahramanca şahadetlerin tarihi olarak halkımızın özgürlük mücadelesinde yer edinmiştir. Bunun en somut göstergesi Rojhilat parçamızda Ferzad, Soran, Şîrîn ve Ferhat yoldaşların İran rejimi tarafından idam edilmeleri karşısındaki onurlu ve direnişçi duruşlarıdır. Ferzad, Soran, Şîrîn ve ferhat yoldaşların ulusal direnişi ve kimliğine sahiplenmenin, direniş ve mücadelenin sembolleri olarak tarihe mal olmuşlardır. Şirîn Elamhuyi yoldaş Rojhilat kadının özgürlük çığlığı, örgütlü duruşu ve öncü bir kişilik olarak bugün Kürt kadınlarına ve halkına yön vermektedir. Halkının özgürlük mücadelesi için kendisini feda eden ve Güney Kürdistan kadınının özgürlük mücadelesinde direniş mirasına adını veren Leyla Kasım'ın Saddam rejimi tarafından idam edilmesi Mayıs ayında gerçekleşmiştir.

Mayıs ayı Türkiye devrimci hareketinin öncü kadrolarından olan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan Türk devleti tarafından idam edilmiş, İbrahim Kaypakkaya vahşi bir işkenceyle katledilmiş. 1 Mayıs'ta ise Taksim'de 34 Türküyeli emekçinin katliamı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca yüzlerce Kürdistan özgürlük savaşçısı Mayıs ayında şahadete ulaşmıştır. Tüm bu şahadet gerçekliği ve kahramanca direnişler nedeniyle Mayıs ayı bir şahadet ayı olarak her zaman olduğu gibi bugün de mücadelemize uşık tutmakta, düreniş ve özgürlük mücadelemize yön  vermektedir. Bu gerçeklik karşısında 18 Mayıs şehitler günü ve Mayıs  ayı şehitleri şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılık temelinde özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıra sözümüzü yineliyoruz" dedi. Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. Haber:Serkan Kaya (İHA)

coder-1.20140522190713.jpg

coder-2.20140522190733.jpg

coder-5.jpg

coder-9.jpg

coder-7.jpg

Bu haber toplam 4985 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim