• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

ÇOK FARKLI BİR SEÇİM!

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkâri bir ilki yaşadı geçen pazartesi günü. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı ilk kez bir Cumhurbaşkanı (siz buna partili Cumhurbaşkanı deyin) Hakkâri Belediye Başkanlığı seçimi için Hakkâri’ye geldi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlere sayılı günler kala Türkiye’yi dolaşan ve Cumhur İttifakının lokomotifi ve tek başına propagandasını üstlenen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu bağlamda 12 Mart 2019 Pazartesi günü Hakkâri’deydi.

Şırnak’taki programının ardından yanındaki bakanlarla Hakkâri’ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet Caddesinde bekleyen binlerce Hakkâriliye seslendi.

Özellikle 31 Mart seçimlerinin çok farklı olduğunu, bunu bir nevi Türkiye’nin Beka meselesi olarak kabul ettiklerini ve Hakkâri’nin kayyumdan önceki hizmet durumu ile Kayyumun atanmasından sonraki iki buçuk yılda yapılan hizmetleri özetledi.

Bu halka sevdalı olduklarını, yaratılanı seviyoruz yaratandan ötürü şiarından hareketle Türkiye’deki 82 milyon Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arnavut ve Arap arasında bir fark görmediklerini, millete efendi değil millete hizmeti önemsediklerini anlattı.

Yola çıktıkları 2001 tarihinde bu azim ve şevkle bu günlere geldiklerini sıralarken Hakkâri’ye yaptıkları önemli yatırım ve tutarları açıkladı.

Kürt vatandaşlarımıza asla terörist demediğini, sözünün Kandil’in taşeronu durumundaki parti yöneticilerine olduğunu tekrar tekrar vurguladı.

Terörün üç kaynaktan beslendiğini, bunların annelerin gözyaşı, geri kalmışlıktan doğan mağduriyet ve cehalet olduğunu anlatan Erdoğan “12,13 ve 14 yaşlarında çocukları ellerinden zorla alıkonan ve terör örgütünün emrine verenleri iyi hatırlayınız. Annelerin gözyaşının dinmesi ve bu topraklarda huzur ve güvenliğin sağlanması en büyük hedefleri olduğunu anlattı.

Batıda bulunan ve olan her şeyin Hakkâri’de de olmasını istediklerini, Hakkâri halkının hizmetin en iyisine layık olduğunu sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “31 Martta hizmetlerin aksamamasını ve Hakkâri’nin yaşanabilir ve kalkınmış ve marka kent olunmasını istiyorsanız adayları olan ve Hakkâri’de 2,5 yılda çok önemli değişiklere imza atan Cüneyt Epcim’i desteklemelerini ve yalnız bırakmamalarını ve Hakkâri’de yeni bir sayfa açmalarını” istedi.

Hakkâri’ye ve Yüksekova’ya 150 yataklı Devlet Hastanesi yaptıklarını ve bunların açılış için geldiklerinde açılışında kimseyi bulamadıklarını, terör örgütünün baskısı ve tehditleri sonucu hiç kimsenin bu hayırlı işin açılışında ve bu hizmetin hayata geçirilmesinde yanlarında olmadıklarını anımsattı. Hâlbuki yaptıkları bu halka Hakkâri halkına hizmetten öte bir şey değildi.

Aynı şekilde Yüksekova Selahattin Eyyubi Havaalanı için de geçerli olduğunu, bu işin de planlanandan çok uzun bir sürede tamamlandığını ve terör örgütünce işi yapan firma tehdit edildiği gibi araç ve gereçlerinin yakıldığını ve çalışanlarının kaçırılarak can güvenliklerinin tehdit edildiğini anlattı.

Terör örgütünün hizmete karşı olduğunu yaptıkları bu hizmetlerin engellenmesinin bunun en büyük kanıtı olduğunu anlattı.

15 yıllık yerel yönetimlerinde Hakkâri olarak ne gibi hizmetler aldıklarını, bu süre zarfında gözle görülür hiçbir hizmetin gerçekleşmediğini, Hakkâri halkının tozdan ve çamurdan geçilemediğini, alt yapısının tamamlanamadığını ve tüm bunların üstesinden ve bunları yapacak gönül belediyeciliğin kendilerinde olduğunu, Hakkâri Halkının oylarına Cüneyt Epcim için bu yüzden talip olduklarını açıkladı.

Desteklerin Hakkâri Halkından ve hizmetlerin de kendilerinden olacaklarını ve Hakkâri’yi asla kantonlaşmaya müsaade edemeyeceklerini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3359 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim