• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

ÇOK GÜZEL HAKKARİ’LİLER BUNLAR

Hakan Taş

Hakkari’den üst düzey bürokrat çıkmadı.

Ama tüm dünyanın tanıdığı ve alkışladığı sanatçılar çıktı.

Mustafa ERDOĞAN, Anadolu Ateşiyle dünyayı yakıp geçti.

Yılmaz ERDOĞAN sanatın zirvesinde.

Kürt Yazarlarımız Muhsin KIZILKAYA ve Halit YALÇIN özel oturumların vazgeçilmez isimleri.

Ersin KORKUT adeta Türkiye’nin sanat maskotu.

Metin KEÇECİ ekranların renkli siması.

Nazmi KARAMAN, Hamdi KAHRAMAN her Pazar bizi ekranlara kitleyen isimler.

Hiç birisinin Hakkari’ye bir katkısı yok ama Türkiye’de üvey evlat muamelesi gören kentimizin adını sürekli gündeme getirerek kimliklerini inkar etmiyorlar.

Yılbaşı özel eğlence proğramında Kanal D de adeta Hakkari show vardı. Yılmaz hocanın öğrencileri yine harikaydılar. Zap suyu derin akar şarkısı farklı bir yorumla eğlencenin dozunu arttırdı.

“Çok Güzel Hareketler Bunlar” programında Hakkari kokusu var.

Üniversiteleri, fabrikaları , kaliteli eğitim olmadan doğal yetenekleriyle Hakkari gençliğinin azmi var. Eskiler bilir, yerel TV kanalım “ZAP TV” vardı. Metin Keçeci bende çalışırdı, tiyatro yapardı. Kendisini o zamanlar keşfetmiştim. Nazmi Karaman yine bende kameraman ve stüdyo şefi olarak çalışırdı. O gençlerimizin yeteneği çok geç fark edildi.

Aslında Hakkari’de yaşan herkes yeteneklidir. Çünkü acıların başkentinde hergün olaylı günlere tanıklık ederek açık tiyatro yaşıyoruz.

Türkiye’de sanat kaygan zemin üzerinde yapılmaktadır. Ama Erdoğan kardeşler sanatı toplum için anlayışıyla sağlam adım atmayı başardılar. Zeki Alasya ve ona yakın birçok sanatçı Hakkari kimliğini taşıdıkları için Erdoğan kardeşlere saldırılarını ihmal etmediler. Yılmaz Erdoğan’ı bu dik ve sağlam duruşundan, Hakkari’li gençlere şans vermesinden dolayı tebrik ediyoruz.

Kısaltılmışı ÇGHB olan programa ben “Çok Güzel Hakkari’liler Bunlar” diyorum. Konu sanattan ve Yılmaz Erdoğan’dan açılmışken kendisinden Hakkari halkı adına bir istirhamda bulunacağım;

Alt ve üst geçitleri olmayan tek il Hakkari’dir.

Son birkaç yıl içinde çok ciddi kazalar meydana geldi.

Özellikle 23 Nisan İlköğretim Okulu ve Şehit Selahattin İlköğretim Okulunun bulunduğu Çevre yolu üzerinde acilen bir üst geçide ihtiyaç vardır. Adı da “Çok Güzel Hareketler Üst Geçidi” olsun. Çok güzel hareketler sergileyen Hakkari’li sanatçı hemşehrilerimizi yürekten tebrik ediyorum.

 

Bu yazı toplam 6074 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim