• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Çok mu abarttık!

Hakan Taş

7 Haziran günü yapılacak olan genel seçimler Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en farklı, en heyecanlı, en önemli seçimi olacak…

Ak Parti aday adayı listesi 30 olarak açılandığında çok konuşuldu ve çok tartışıldı. HDP aday adayları listesi 43 kişi olarak  açıklandığında ise  şaşkınlık ve tartışma adeta zirve yaptı.

Bu rağbet sadece ilimizde değil, tüm Türkiye’de yaşanıyor. Listelerden sonra sokağa çıktım ve her meslekten değişik kişilerden görüş aldım.

Ak Parti listesine verilen yorumlar hep aynı; “baştan sona rant”…

HDP listesine ise vatandaşlarımız resmen ikiye bölündü. Çoğunluğa göre çok abarttık. Siyaset ile ilgili deneyim ve bilgisi olmayan, vekil olma sıfatını taşımayan, oy potansiyeli olmayanların adayı adayı olmasını doğru bulmadılar. Bir kısım vatandaşımız ise, aday adayı olmak demokratik bir haktır. Bu rağbet partiye ve davaya verilen önemi yansıtıyor dedi.

Doğrusunu isterseniz partili olmak ayrı, aday olmak daha da ayrı. Maddi olarak parti kasasına ciddi oranda destek sağlandı lakin bu zorlu yarışta bende varım demenin zorluğu hesaba katılmamış. Meclis dünyaya açılan kapıdır. Herkesin gözetlediği, ciddi kararların alındığı bir kurumdur. Ak Parti-CHP veya başka bir partiye ait vekil sadece kentini temsil eder. Fakat HDP çok farklı… Her HDP’li vekil bir savaşçıdır. Silahı, kuşamı bilgidir. Temsiliyet kolay bir olgu değildir. Demirtaş’ı farklı kılan da bu detaydır.

Bir haber sitemizin anket çalışması da bu süreçte ve bu hassas ortamda yapılan yanlışlardan biridir. Kimin ismi fazla tıklansa tıklansın genel merkez bazında her aday adayı ile ilgili verilecek karar saklıdır ve nettir. Böyle bir anket yaparak adaylar arasında tatsızlık ve kışkırtma demokrasiye leke sürer.

HDP, birden fazla evli aday adaylarını kabul etmiş olsaydı başvuru listesi daha da kabarabilirdi.

 Ak Parti, Perşembe gününe kadar Ankara’da gerçekleştireceği mülakatlarla 30 kişilik listeyi 15’ye düşürecek. Daha sonra bir üst kurul kararıyla da 6 kişi ile yola devam edecek. Nisan’ın birinci haftasında da ilk üç adayını açıklayacaktır. Fakat HDP’de durum nedir nasıl olacak fazla bilinmiyor.  Aday adayı konusunu sizce çok mu abarttık?

Bu yazı toplam 3684 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim