• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Çukurca Ormanlı mezrasındaki yol gerginliğinin ardından

Çukurca Ormanlı mezrasındaki yol gerginliğinin ardından
Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Ormanlı Mezrası'nda yapılmak istenen yol çalışmalarına karşı çıkan köylülere askerler arasında çıkan olaylar HDP milletvekili ve belediye eş başkanların devreye girmesi ile birlikte 24 saat uzatıldı.

Önceki gün Çukurca'nın Güldeş köyüne bağlı Ormanlı mezrası yakınlarındaki Üzümlü Sınır Kapısı yönüne yapılmak istenen 12 kilometrelik yola köy sakinleri Şırnak-Hakkari karayolunu trafiğe kapatarak karşı çıkmıştı.

Yaklaşık 200 kişilik eylemci gruba olay yerine gelen 400 kişilik jandarma ekipleri, tazyikli su, plastik mermi ve biber gazı ile müdahalede bulunması sonucu Sekvan Ölmez (22) karından yarala alırken, Eşref Ölmez (30) ise eline aldığı gaz kapsülü ile yaralanmıştı.


HABERİN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Çukurca Belediyesi Eşbaşkanları ile HDP-DBP yetkilileri olay yerine geçerek daha sonradan Hakkari’den hareket eden HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan ve HDP Hakkari il Eşbaşkanı Rahmi Temel ve DBP İl Eşbaşkanı Berivan Akboğa da olay yerine geldi.


HABARİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN


Yaşananlarla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, yapılan yolun vatandaşı mağdur edeceğini, vatandaşın artık karakol yapmasını istemediğini söyledi.

Yetkililerin halkın hassasiyetlerine saygı göstermesi gerektiğinin ifade eden Akdoğan, "Kimi kime karşı koruyorsunuz. Bu halkın güvenliğini siz tehdit ediyorsunuz. Güvenlik yolu denilen yolun bir ihtiyaç olmadığını buraya güvenlik yolu yapacaklarına okul yapsınlar. 3 vatandaş gerçek mermiler kullanılarak yaralandı. Bunun çözüm sürecine hizmet etmediğini herkesin bilmesini isteriz. Karakolların anlamsızlaştığı bir yerde güvenlik yollarını yapmaya çalışıyorsunuz.

Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vali bey ile görüştüm köyün içerine kadar müdahale etmeleri doğrumudur? Vatandaş dağlara mı çıksın? Köyün dışında bir yere mi gitsin?" diye konuştu.  Askeri yetkililer ve köy sakinleri ile kısa bir görüşme gerçekleştiren Vekil Akdoğan ve berberindeki DBP ve HDP yöneticileri daha sonra Ormanlı'daki tabur komutanlığına geçti.

Burada yapılan görüşmelerin ardından güvenlik yolunun yapımının 24 saat boyunca durdurulacak ve bunun karşılığında trafiğe kapatılan Çukurca- Şırnak karayolu yeniden trafiğe açıldı. Bölgedeki gerginlik ise sürüyor. Hakkarihabertv.com
 

 

Bu haber toplam 8446 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim