• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Çukurca'da büyük dönüşüm başlıyor!

Çukurca'da büyük dönüşüm başlıyor!
Irak’ın sıfır noktasında bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesinin çehresini değiştirecek konutların animasyon görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucu huzur ve güvenin sağlandığı 8 bin 500 nüfuslu Çukurca ilçesinde yapılan hizmetler yöre halkını sevindiriyor. 

Birçok sosyal ve kültürel etkinliklerinin yapıldığı ve vatandaşın gece geç saatlere kadar dışarıda gezdiği ilçede hizmet atağı devam ediyor.

Büyük dönüşümün başlatılacağı ilçede ilk olarak, çarşı merkezi düzenlemesi, yolların asfaltlanması ve ilçenin en büyük sorunlarından bir olan konut sorununun en kısa sürede çözüleceği belirtildi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca ilçesinin hizmetin en iyisine layık olduğunu ifade ederek ilçeye konut müjdesi verdi.

İlçede yapılacak olan 142 konut projesinin animasyon görüntülerini  izleyen Kaymakam Ayca, ilçenin en  önemli sorunlarından bir tanesi konut sorunu olduğunu söyledi.


YENİ ÇUKURCA'NIN ANİMASYON GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN


Ayca,”İlçemizde 8 bin 500 kişi ikamet etmektedir. Bu sayının az olmasının sebeplerinden bir tanesi de konutların yeterli olmamasıdır.

Memurlarımız buraya tain oluyor ama ev bulamadıkları için ailelerine getiremiyorlar. Bende bu güzel ilçeye atandıktan sonra en önemli sorun üzerinde durmaya başladık. Konut projemiz için çalışmalara başladık.

Yer bulma konusunda sıkıntılı bir yer ama şükür  çok güzel bir yerde yaklaşık 32 dönümlük arazi oluşturduk. Bu arazinin önemli bir kısmı spor kompleksi olacak. Spor kompeksimizde futbol sahası, atletizm pisti, teniz kordu, voleybol, çocuk oyun grupları olacak. Bunun yanında da yaklaşık 13 dönümlük arazide de konut projemizi inşa edeceğiz.

Bu konut projemiz yaklaşık olarak 142 adet konut olacak. 72 tanesi 3 +1 üç bölük şeklinde. 42 tanesi  1 + 1 bir blok şeklindi, 7-8 tanesi yine 2 + 1 bir blok şeklinde olacak. Bu konut projemiz kooperatif usulü ile gerçekleştirdik.

Çukurca belediyesinin de dahi olduğu bir yapı kooperatif kurduk. Bu kooperatif üzerinde şuanda müteahhitlerle görüşmeler yapıyoruz. Projemiz tamamlandı. Uygulanan projemiz hazır. Uygulama projemizi ilgilenen müteahhitlere gönderdik ve müteahhitlerden teklifler geliyor.

Biz kooperatif olarak en uygun adayı belirleyeceğiz. İnşallah en güzel projeye imza atacağız. Bir aksilik olmasa bir ay içerisinde projeyi başlatmayı planlıyoruz.

Konut sorunu çok acil olduğu için hemen başlamak istiyoruz. İnşallah bir yıl içinde bu projeyi bitireceğiz ve buradaki konut sorunu çözülür.

Burada güzel bir yaşam alanı oluşturulacak ve bu projenin Çukurcamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Haber: Feyzullah Taş

kaymakam-ayca-1-001.jpghakkari-cukurca-ilcesi-001.jpg

 

Bu haber toplam 4448 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim