• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çukurca'da cenevre-2 protestosu

Çukurca'da cenevre-2 protestosu
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde BDP tarafından düzenlenen basın açıkmamasıyla Cenevre 2 Konferansı protesto edildi.

Çukurca Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasına; Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, Belediye Başkan Adayı Servet Tunç, Eş Başkan Adayı Hilal Duman ve partililer katıldı. 

Açıklamayı okuyan Belediye Eş Başkan Adayı Hilal Duman, “Bilindiği üzere yarın bütün dünyanın dikkati Cenevre'de olacak. Suriye'nin 3 yıllık iç savaşı masaya yatırılacak. Suriye’deki halkların siyasi geleceği yavaş yavaş şekillenecek.

Suriye’deki Kürtlerin temsilcisi konumundaki PYD’nin Cenevre’ye davet edilmemesi anlamsız ve Suriye barışına katkı yapmaktan çok uzaktır. Suriye’nin sorunu ancak Suriye’deki aktörlerin, halkların temsilcilerinin katılımı ile çözülecek.

Bu sorun bölgesel bir sorun olarak gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Cenevre 2, Kürtlerin kendi kaderlerini tayin etme hakkı olduğunun kabul edilmesinin, artık Kürtlerin statü kazanmasının zamanının geldiği bir dönemdir.

Lozan'da Kürtleri paramparça eden, haklarını, statülerini yok sayan kimlikleri ve varlıkları inkar edilen bu zihniyetin tekrarına Kürtler müsaade etmeyecek. 60 yıllık katı Baas Arap ulusal milliyetçiliğinin ret, inkar, imha ve asimilasyonist politikaları iflas etmiş olup, bugün Suriye'de 200 binden fazla insanın ölmesine, 100 binlerce insanın yaralanmasına, 6 milyondan fazla insanın göç etmesine sebep olmuştur.

Katı ulus devlet mantığı, kendi sistemleri uğruna imha, yok sayma ve soykırım politikaları hem kendi halklarının hem de diğer halkların geleceğini tehlikeye atmış bulunmaktadır. Bugün Kürtlerin her zamankinden daha fazla birliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemdir.

Rojava halkının kazanımlarının korunması ve Suriye’de yeni bir sağlıklı demokrasinin inşası için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız. Suriye’deki Kürtlerin gerçek temsilcisi PYD'dir. PYD’siz bir çözüm asla olamayacaktır” ifadelerini kullandı.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 6208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim