• BIST 9752.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

ÇUKURCA’DA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkarinin en mahrum ve uç köşesindedir Çukurca ilçesi. Yıllar yılı adı terörle, çatışmalarla ve ölümlerle anıldı. Tayini çıkanlar buraya gelmeden önce kırk kere düşünür ve bir torpil ve rüşvet arayışına gider, bulamazlarsa en son buraya gelip göreve başlarlardı.

Atanan üst bürokratlarda o günün şartlarında fazla bir şey yapmamış veya şablon haline gelmiş “buralarda bir şey yapılmaz” kolaylığına sığınmış ve süresini bir nevi vakit öldürerek geçirmişlerdi.

Bir çivinin bir nalı, bir nalın bir atı, bir atın bir yiğidi ve bir yiğidin bir orduyu kurtarması misali Çukurca ilçesine atanan genç kaymakam Temel Ayça böyle bir profil seçmiş ve Çukurca çehresini değiştirecek çalışma ve eylemlere girişmiştir.

Kim mi dir Temel Ayça?

1982 Rize doğumlu olup genç bir kaymakamımızdır. İlk görev yeri Edirne ili Süloğlu ilçe kaymakamlığı olup daha sonra sırasıyla 2013-2015 yılları arasında Batman ili Hasankeyf ilçe kaymakamlığı ve daha sonra da Urfa ili Harran ilçe kaymakamlığında bulunmuşlardır. Harran Kaymakamı iken yaptığı güzel projelerle adından söz edilmiş ve akabinde 2017 yılında Çukurca ilçemize Kaymakam olarak atanmıştır.

Makamında bizleri kabul eden, sevecen, cana yakın ve her daim kapısı halka ve ziyaretçilere açık olan Kaymakam Temel Ayça tipik bir Karadeniz çocuğu olarak aktif, tuttuğunu koparan, proje üreten ve proje sunan, yenilikçi ve faal bir kaymakam profilini sundu bizlere.

2017 yılında yani geçen yıl atandığı Çukurca ilçemizde bir çok yenilğe imza atmış ve bir çok yeniliği de başlatmıştır.

Yıllar yılıdır yöremizde ilk “kesr” olarak adlandırılan iki ve üç katlı tarihi Çukurca evlerini virane halinden kurtarıp restorasyonla Çukurca’ya ve turizme kazandırma projesini bu ay ihale ederek başlatacaktır.

Çukurca Belediyesine kayyum olarak atanan Mal Müdürüne Çukurca’nın alt yapı ve yol sorununu büyük ölçüde gidererek Çukarca cadde ve sokaklarını asfalt ile tanıştırmıştır.

Keza Çukurca’da bir ilke imza atarak modern bir yüzme havuzu yaptırarak Çukurca’da yaşayan halkın hizmetine sunmuştur. Öyle ki bu hizmetini görenler ta Hakkariden bile giderek eğlenmiş ve havuzda bol bol yüzerek güneşlenmenin ve eğlenmenin tadına varmışlardır.

Çukurcadaki mahallelere çocuk parkları kurarak buradaki çocuklarımızın eğlenmelerine ve boş zamanlarını oyunlarla değerlendirmelerine ve ailelerin boş zamanlarını çocuklarıyla birlikte eğlenip geçirmelerini sağlamıştır.

Çukurcada üretilen susam, incir ve üzümün değerlendirilmesi ve Çukurca yemeklerinin tanıtılması babında bir “Çukurca Evi” yapım projesine başlamış ve kısa sürede bunu da faaliyete geçirerek Çukurca’da yaşayan bayanların sosyal aktiviteye katılmalarını ve Çukurcanın tanıtılması açısından başarılı bir projeye imza atmıştır.

Hakkari dahil diğer üç ilçesinden ilk kez Çukurca’da bir radyo kanalı kurdurmuş ve açılışını bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaparak hizmete sokmuştur.

Çukurcanın yeşillendirilmesi ve yeşil alanlara kavuşması için park ve bahçe projelerinde sıranın olduğunu söyleyen genç kaymakam Temel Ayça istihdamın artırılması ve buradaki işsizliğin giderilmesi hususnda da önemli çalışmalara imza atmış ve atmaktadır.

Türkiye’nin her yerinde yapılacak çok işlerin olduğunu, bunun Çukurca ile Edirne Keşan veya Artvin Şavşat ve nihayetinde Mersin Silifke için bir ayırım teşkil etmediğini, çalışmak ve proje sunmak isteyenler için Türkiyenin her yanının aynı olduğunu ispatladı bize genç kaymakam Temel Ayça.

Sayın Kaymakam Temel Ayça’yı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, böylesi kaymakamlara özellikle bu yörelerin ihtiyacı olduğunu Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir kez daha hatırlatıyoruz.       

 

 

  

Bu yazı toplam 3545 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim