• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Çukurca'da ölüm kalım savaşı

Çukurca'da ölüm kalım savaşı
Çukurca operasyonları hakkında son durumu Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler açıkladı.

Çukurca'da devam eden operasyonlara ilişkin konuşan Güler"Çukurca'da çok önemli sonuçlar aldık, ölüm kalım savaşı veriliyor" açıklamasını yaptı.

Jandarma Genel Komutanı Org. Yaşar Güler, "PKK'liler Kale tepe'den tamamen sökülüp atıldı."dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Çukurca İlçesi'nde PKK'ya karşı yürütülen mücadele ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu

İçişleri Bakanlığınca Vilayetler Evi'nde düzenlenen "Valiler Toplantısı"na katılan Orgeneral Güler, toplantı öncesi gazetecilere konuştu.

ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİLİYOR

Hakkari'nin Çukurca kırsalında icra edilen "Şehit Sağlık Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu"nda çok ciddi sonuçlar alındığını belirten Orgeneral Güler, ölüm kalım savaşı verildiğini söyledi.

Orgeneral Güler, operasyon kapsamında örgüt mensuplarınca Türkiye sınırları içinde tesis edilen sözde Ertüş Kampı'na (Kale Tepe) ilişkin, "Kale Tepe çok ciddi bir yer. Oraya epey yerleşmişlerdi, oradan tamamen sökülüp atıldılar." dedi.

12 NOKTA TAMAMEN TEMİZLENECEK

Kars, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari ve Ağrı'daki 12 kritik noktanın belli bir takvim içinde teröristlerden tamamen temizleneceğini anlatan Orgeneral Güler, "Yani bu kadar örgüt yana yana gelip Türkiye'ye bu kadar saldırmışken, 'Biz kayıp vermeyelim, oturalım mı' diyelim? Daha mı iyi?" şeklinde konuştu.

YENİDEN YERLEŞME ÇABASI

Geçen yıl aralık ayında PKK'lilerin yuvalandığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları'na örgüt mensuplarının tekrar yerleşme çabası içinde olduğu iddialarını da değerlendiren Orgeneral Güler, "Onlar için vardır tabii. Adamlar istemez mi tekrar oraları ele geçirmek?" ifadelerini kullandı.

KORUCULARA KÖTÜ HABER

Geçici köy korucularının uzman jandarma statüsüyle terörle mücadelede daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerin beklentilerden kaynaklandığına dikkati çeken Orgeneral Güler, böyle bir çalışmanın olmadığını, söz konusu talebin değerlendirildiğini vurguladı. internet haber

Bu haber toplam 8350 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim