• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Çukurca’da petrol sondaj çalışmasının startı verildi

Çukurca’da petrol sondaj çalışmasının startı verildi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Irak’ın sıfır noktasında buluna Hakkari’nin Çukurca ilçesinde yeni açılan petrol sondaj kuyusunun açılışını yaptı.

Çukurca'da petrol sondaj çalışmasının startını veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerjide yeni dönemin başladığını belirterek, “Önümüzdeki dönem için Şemdinli’den Cizre’ye kadar, kuzeyde de Van’dan Siirt’e kadarki alan içinde çok yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık” dedi. 

Sabah saatlerinde helikopterle Hakkari'nin Çukurca ilçesine gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, burada petrol sondaj çalışmasının startını verdi.

Düzenlenen törende konuşan Bakan Albayrak, Çukurca’nın dünya güzeli bir ilçe olduğunu belirterek, “Hakkari’nin güzel yaylalarında, tarihi güzel bir günde bir aradayız.

On yıllardır konuşulan bir yer burası. Çukurca’da ilk derin sondajımızı gerçekleştiriyoruz. Bölge potansiyeli, yeraltı kaynakları itibariyle hem petrol aramaları hem de madencilik noktasında uzun zamandır konuşulan ama son zamanlardaki aktif enerji siyasetimizin çerçevesi içinde bunun sadece derin deniz sondajcılık faaliyeti yok. Bunu son dönemde çok yoğun ifade etmiştik.

Aynı zamanda kara aramacılığı noktasında da daha aktif siyaset güdeceğimiz ifade ettiğimiz bir süreç. Bugün sürecin adı olarak 3,5 kilometre Irak sınırındayız.

Çok potansiyeli olan bir sahamız. Burada yerli mühendislerimizle, bölge halkıyla kuyumuzun ilk kazma işlemini başlattık. 4 bin 450 metrelik hedef sondaj stratejisiyle önümüzdeki aylarda kuyunun neticelerini alacağız” dedi. 

“Yeni dönem başlıyor” 
Sürecin Çukurca’da atılacak adımla bitmeyeceğini de dile getiren Bakan Albayrak, “Yeni dönem başlıyor. Önümüzdeki dönem Şemdinli’den Cizre’ye kadar, kuzeyde de Van’dan Siirt’e kadarki alan içinde çok yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık.

Bu çok önemli bir adım. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen adım. Uçakla bölgede gravite verileri toplayacağız, hem de kara sismik detaylı çalışmaları yoğunlaştırarak uzun yıllardır halkımızın konuştuğu sınır bölgemizdeki yeraltında ne var, bu adımlarla inşallah Türkiye’nin gelecek yıllarına her alanda olduğu gibi enerji yeraltı kaynakları, madencilik alanında da sağlıklı bir adım atcağız” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin artık başka bir ülke olduğunu ve eski Türkiye olmadığını belirten Bakan Berat Albayrak, “Daha güçlü, güven ve istikrara dayalı 15 yıllık yolculuğunda, geleceğine çok daha sağlam adımlarla ilerliyor. Hakkari düne göre daha iyi, yarına daha güvenli, umutlu bakan bir bölge.

Daha iyi olacak. Devletimiz, askerimiz, milletimizle her alanda ekonomik, istihdam, turizm alanında bölgemiz, geleceğe daha emin ve güçlü adımlarla çok daha ümitli bakacak.

Kuyumuzdaki emeği olan ve bu süre içinde yatırım noktasında ortaya çıkacak mesaiden dolayı tüm çalışan arkadaşlarımızı, Çukurca halkımızı ve tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Kuyumuzun hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Yapılan konuşmanın ardından sondaj çalışmasının startını veren Bakan Albayrak, daha sonra Çukurca esnafını ziyaret ettikten sonra Hakkari il merkezine geçti. Haber: Feyzullah Taş

cukurca-petrol-2.jpgcukurca-petrol-1.jpg

 

Bu haber toplam 4638 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim