• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Çukurca’ya pozitif ayrımcılık yapılmalı.

Murat Taş
Hakkâri’nin Derecik ilçesinden sonraki en küçük ilçesi Çukurca 1953 yılında ilçe yapılmış. Sosyal ve kültürel faaliyetler bakımından ülkenin en son sırasında bulunmakta. Son zamanlarda devletin ve kaymakamların sayesinde ilçede kültürel, sosyal ve sportif aktiviteler yapılarak ilçe yaşanır hale gelmiştir.
 
Çukurca Türkiye’de futbol sahası olmayan, tek ilçe yeni yapılan ilçe stadyumu 2020 yılında hizmete girecek.
İlçede ilk kez kurulan futbol takımı bütün maçlarını deplasmanda yani Hakkâri şehir merkezi ve ilçelerinde, yaparak dünyada en çok deplasmana giden takım, evinde seyircisi önünde top oynamayan tek takım olarak beklide, bu alanda rekor kırmıştır.
 
2012 yılında Ensar Dündar, Necmettin Aydemir ve Çukurcalı öğretmenlerin, katkılarıyla kurulan Çukurca Adnan Bahat Lisesi spor kulübü kısa bir süre içinde Hakkâri futboluna renk katmıştır.
 
Takım kısa bir süre içinde amatör ligimizde söz sahibi, takımlar arasına girmiştir. 2017 yılında Çukurca Belediye spor adını alan takım Çukurca’da yüzlerce gencin ve futbolcunun spora katılımını sağlamıştır. 
 
Futbol takımı gençlerin, en büyük eğlencesi haline gelmiştir. Çukurcaspor bu vesileyle Hakkâri futboluna nice sporcular kazandırmıştır. 
 
Çukurcaspor kurulduğu ilk günden günümüze kadar tüm imkânsızlıklara rağmen, bütün müsabakalara katılarak ilçede ve ildeki herkesimden büyük bir övgü almıştır.
 
Çukurcaspor büyük zorluklar ve ekonomik sıkıntılardan dolayı, takım zor bir sezon geçirmekte. Necmettin Aydemir takımın hem başkanlığını hem de antrenörlüğünü yapmakta takımı kendi imkânlarıyla deplasmanlara götürmekte.
Gençlere ve futbolculara büyük emek veren Necmettin Aydemir’’ben tüm imkansızlıklara rağmen takımımı Hakkari ve ilçelere götürüyorum gecen sezon eski kaymakamımız destek veriyordu. Şimdi kimse takımı sahiplenmiyor. Bu gençlere yazıktır, gençlerin tek eğlencesi futboldur. Bizler futbolun yanıda, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışıyoruz.
 
Herkesimin Çukurca spora sahip çıkması gerek.1 Müsabakaya daha çıkmaksak Ligde ihraç edileceğiz. Yazık olur bu takıma’’ ifadesi spor camiasından biri olarak beni derinden üzmüştür.
 
Takım kendi imkânlarıyla ancak 6-7 hafta Hakkâri’deki ve ilçelerde oynan müsabakalara katılabildi.
Takım 9.hafta maçına maddi imkânsızlıklar ve takımın yalnız bırakılmasından dolayı son maçına çıkamadı.
Takım bir müsabakaya daha çıkmadığı vakit kural gereği ligden ihraç edilecek.
 
Çukurcaspor ligden ihraç edilirse en büyük kaybı ve zararı Çukurca’daki gençler, futbolcular ve sporseverler görecektir.İlçede huzurun kavuşmuşken ilçeye yeni modern bir futbol sahası yapılmışken, bu gençleri spor ve futboldan küstürmek vicdani bir duygu değildir.
 
Çukurcalı gençlere ve sporculara gereken destek sağlanmalı, ilçenin en büyük eğlencesi ve gençlerin en büyük isteği olan, bu aktiviteden mahrum bırakılmamalı.
2-384.jpg3-294.jpg
Bu yazı toplam 3016 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim