• BIST 9431.86
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük 10 devletiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük 10 devletiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirmekte kararlıyız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz dimdik ayakta durmayı başardık.

Bugün de maruz kaldığımız tüm ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Üretim, büyüme ve istihdam odaklı bir ekonomi programıyla ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri haline getirmekte kararlıyız” dedi.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12. Çalışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. ATO Congresium'da düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Çalışma Örgütüne çalışma hayatına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Toplantının gündemi olan ‘Daha Parlak Bir Gelecek İçin Çalışmak' başlığının Uluslararası Çalışma Örgütünün vizyonunu yansıttığını belirten Erdoğan, bugün dünyanın "Endüstri 4.0", "Toplum 5.0", "Yaşam 3.0", "4. Devrim", "Birey 4.0" gibi konuları tartıştığına dikkat çekerek, “Bu başlıkların hepsi de üretim biçimlerinde ve çalışma hayatında çok köklü değişikliklerin bizi beklediğini gösteriyor.

İnsan gücünün yerini makine ve yazılım gibi unsurların aldığı bir dünyada istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor.

Dünya nüfusunun hızla arttığı, eğitimin yaygınlaştığı, hayat standartlarının yükseldiği bir süreçte istihdam meselesi giderek daha karmaşık bir hal alıyor. Adaletsizlik her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da en büyük sorundur.

Biz ‘dünya 5'ten büyüktür' derken güvenlik kaygıları yanında yer küredeki insanların hayatının her alanını kuşatan bir adaletsizliğe işaret ediyoruz. Bir yanda tüketimin akıl almaz boyutlara ulaştığı ABD ve Avrupa kıtaları, diğer yandan açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölen çocukların bulunduğu Afrika ve Asya kıtaları.

Buralarda yaşayan insanların da kendi içlerinde çok büyük uçurumlar var. Sadece eşitsizlik denilerek geçiştirilemeyecek kadar vahim bir tabloyla karşı karşıyayız.

Dünya böyle bir çarpıklığı uzun süre taşıyamaz. İstihdam konusu bu çarpıklığın en göze çarpan ve çözüm için ilk başlanması gereken noktasıdır. Birilerine gel bakalım sen devasa bir fabrikatörsün, yanına 50 tane daha işçi alıver dediğimiz zaman rahatsız olanlar var.

Bu bir gerçeği işaret ediyor. Demek ki, burada eşitsizliği farklı alanlara taşırken işe buradan başlamak lazım. Onun için de teknoloji bir yandan geleneksel üretim biçimlerini tehdit ederken diğer yandan yeni faaliyet alanları oluşturarak istihdama katkıda bulunabilecek bir potansiyele de sahiptir.

Devletlerin ve işletmelerin zenginliğinin topluma yansımasının yollarını ne kadar genişletebilirsek geleceğimizi o derece güvenle bakabiliriz. İşveren olmazsa iş olmaz, iş olmazsa çalışan olmaz. Bireyler çalışamayınca da aşa ulaşabilmeleri mümkün olmaz.

Bu gerçek işverenlerin ve çalışanların birlikte hareket etmelerini kaçınılmaz hale getiriyor. Çalışma Meclisi Toplantımızın bu konuda daha verimli ve etkin iş birliği zeminlerinin oluşmasına vesile teşkil etmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. İHA

 

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim