• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'af' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'af' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye yeni bir atılımın içindedir. Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevi kapısını açamayız dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye yeni bir atılımın içindedir. Canım kardeşim boşuna uğraşma. Biz rastgele cezaevine girenlere cezaevi kapısını açamayız, boşuna uğraşma.

Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder ayrı bir konu. Ama şahıslara karşı işlenen suçlara devletin af yetkisi yoktur, bu böyle bilinsin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye-Çekmeköy - Sancaktepe Metrosunun açılış törenine katıldı. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılış programında Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından sürücüsüz metro kurdele kesilmesiyle birlikte hizmete açıldı. Programın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, protokol üyeleriyle birlikte sürücüsüz metroya binerek, ön kısma geçip metro çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

“Bu hattın günlük yolcu kapasitesi 700 bini buluyor” 

Ümraniye-Çekmeköy metro açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ümraniye - Çekmeköy metrosunu hizmete alıyoruz. Ülkemizin ilk sürücüsüz metrosunun çalıştığı bu hattın ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye kısmında yaklaşık 11 ayda 15 milyon yolcu taşındı.

Yeni bölümün de açılmasıyla Üsküdar'dan metroya binen bir kardeşimiz inşallah 27 dakikada Çekmeköy'e ulaşacak. Toplamda 20 kilometre ve 16 istasyonun yer aldığı bu hattın günlük yolcu kapasitesi 700 bin. Bu metro hattının devreye girmesiyle trafik yoğunluğunda 15 bin araçlık bir azalma hesaplanıyor.

Güzergah üzerindeki vatandaşlarımız Üsküdar'dan Marmaray'a, oradan Yenikapı üzerinden karşı taraftaki tüm metro hattına erişebilecek. Aynı şekilde bu yakada da Altunizade'den metrobüs hatlarına, tamamlandıklarında Dudullu'dan Bostancı metrosuna, Çekmeköy'den Sabiha Gökçen metrosuna geçiş yapılabilecek.

Esasen bu metro hattının önceden tamamlanması gerekiyordu. Gecikmenin sebebi Üsküdar'daki arkeolojik alanlara ilgili süreçlerin uzaması, yerleşim yoğun olduğu yerlerde geçen tünellerin inşaatında sıkıntı yaşanması ve sürücüsüz metro olması nedeniyle deneme seferlerinin uzun sürmesidir” dedi.

“İstanbul'un bütün sorunlarıyla beraber ulaşım sorunun çözmeden bize durmak yok” 

İstanbul'da ulaşım sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'daki metro hatlarının uzunluğunu 170 kilometreye, istasyon sayısın 169'a çıkarmış bulunuyoruz.

Halen 18 farklı güzergahta tola 294 kilometreyi aşan metro hatları inşası sürüyor. Bu yıl sonuna kadar metroya dönüştürdüğümüz 63 kilometre uzunluğundaki eski Gebze - Halkalı banliyö hattını da inşallah hizmete açıyoruz. Önümüzdeki yıl 18 kilometreli Mecidiyeköy -Mahmutbey hattını,

Dudullu - Bostancı hattının 10 kilometrelik birinci kısmını, 10 kilometrelik Eminönü - Alibeyköy tramvay hattını, 7.5 kilometrelik Sabiha Gökçen - Kaynarca hattını hizmete açmayı planlıyoruz. Raylı sistem uzunluğun 2019 yılında 355 kilometreye, yeni projelerle nihai olarak bin kilometre üzerine çıkartma kararındayız. İstanbul'un diğer tüm sorunlarıyla birlikte ulaşım sorunun çözmeden bize durmak yok” diye konuştu. İHA

 
Bu haber toplam 1973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim