• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Cumhuriyet Lisesi’nde bir ilk

Cumhuriyet  Lisesi’nde bir ilk
Hakkari Cumhuriyet Lisesi'nin "Çok Amaçlı Konferans Salonunu" düzenlenen törenle hizmete açıldı.

FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ(İHA)-Açılış törenine Hakkari Vali Yardımcıları Davut Sinanoğlu, Edip Çakıcı, Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Tanyürek, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, okul aile birliği yöneticileri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa Kızılkaya, salonlarının 90 kişilik olduğunu ve yaklaşık 20 bin TL'ye mal olduğunu belirtti.

 Bu konuda desteklerini esirgemeyen özellikle Okul Aile Birliği Başkanı Aziz Duman ve diğer velilere teşekkür eden Kızılkaya, 2004 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Hakkari Cumhuriyet Lisesi'nin, kurulduğu günden itibaren öğrencileri akademik ve sosyal yönden toplumsal değerler ışığında yetiştirdiklerini belirtti. Kızılay," Okulumuzun sadece 16 derslik mevcuttur.

2011-2012 Eğitim öğretim yılında ildeki tek genel lise olarak kalacağımızdan, planlamada sıkıntıların yaşanmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerekli tedbirlerin alınacağı umuyoruz. Okulumuzda kısıtlı imkanlarımızla aktifleştirdiğimiz bir tane fizik-kimya-biyoloji laboratuarı ve 25 bilgisayarlı bir bilgisayar laboratuarımız bulunmaktadır.

 Laboratuarlarımızda çağın gerektirdiği teknolojik araçlar ne yazık ki yeterli değildir. Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal yönden gelişimleri için yeterli olanaklara sahip olmadığımızı üzülerek vurgulamak istiyorum. 2010 yılında Sodes Projesi kapsamında hazırladığımız Çok Amaçlı Salon Projemiz kabul edilmedi.

Ama biz okul yönetimi olarak pes etmedik. Öğrencilerimizin kültürel ve sosyal yönden gelişimlerini sağlayabilmeleri için sahip olduğumuz kısıtlı olanaklarla şimdiki çok amaçlı konferans salonunu oluşturduk. Oluşturduğumuz bu çok amaçlı salonumuzda tiyatro, sinema, münazara, konferans, bilgilendirme seminerleri ve rehberlik faaliyetlerinin öğrencilerimiz için daha verimli olacağına inanıyoruz. Konuşmanın ardında Cumhuriyet Lisesi'ni geçmişten günümüze tanıtan slayt gösterisi sunuldu. Açılış töreni öğretmenler odasında verilen kokteyle sona erdi.

okul-n.jpg

Bu haber toplam 4957 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim