• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Dağcılar Hakkari’de

Dağcılar Hakkari’de
Yaz aylarının gelmesi ile Hakkari dağcı, doğasever ve fotoğrafçıların uğrak merkezi oldu.

Bölgedeki yasakların kısmen kalkması ile açılan bölgelere dağcılar ve kampçılar tırmanışlar yaparak Hakkari dağları ve doğasının tadını çıkarıyor. Hakkari de yıllardır faaliyet yürüten Cilo Dağcılık Kulübü öncülüğünde son bir ayda çok sayıda dağcı, doğa sever, fotoğrafçı Hakkari ye geldi.

Türkiye’nin her yerinden gelen dağcı, kampçı, fotoğrafçı, gezgin gruplar halinde Hakkari ye gelerek Hakkari’nin değişik bölgelerine tırmanışlar ve yürüyüşler düzenledi. Cilo Dağcılık öncülüğünde yapılan aktiviteler sonrasında Hakkari’ye olan hayranlıklarını dile getirdiler.

Gelen ekipler, Cilo Sat gölleri, Berçelan Yaylası, Zap Vadisi, Kırıkdağ vadisi gibi doğası güzel olan bölgeleri gezerek çeşitli yerlerde kamp kurdular. Yaylacılarla bir araya gelip güzel anlar yaşadılar.

Katılımcılardan dağcı Aslıhan Yılmaz Hakkari’yi çok sevdiklerini, Hakkari dağlarının ve doğasının muhteşem olduğunu dile getirirken İmkanlar doğrultusunda her sene gelmek istediklerini söyledi.

İstanbul’dan katılan Argun Baydan ise, bizler bir yürüyüş grubu olarak iki yıldır Hakkari ye gelmeye çalışıyorduk. Bu sene nasip oldu ve geldik. Bu muhteşem coğrafyayı tanımamızda ve bizlere öncülük yapan Cilo Dağcılık kulübüne ve başkanı Hacı Tansu’ya teşekkür ediyoruz dedi.

Faaliyetlerle ilgili bilgi veren Cilo Dağcılık kulübü başkanı Hacı Tansu, yıllardır ilimize doğa sporları alanında hizmet ediyoruz. Dünyanın ve Türkiye’nin birçok yerinden insanlar getirdik. Bizler ilimizde turizmin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Gelen her turist ilimize katma değer sağlamaktadır.

Bölgedeki yasakların kısmen kalkması ile bizlerin dağlarla ve doğa ile buluşmamız noktasında etkili oldu. Umuyoruz ki bundan sonraki süreçlerde daha rahat faaliyetler yapar, ülkemizin bir çok yerinden insanlarımızı bu güzel coğrafya ile buluştururuz.

Bu noktada izinlerin alınması ve faaliyetlerimizin daha rahat yürütülebilmesi için desteklerini esirgemeyen sayın Valimiz İdris Akbıyık’a, ilgili bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Hakkari hizmetlerin en iyisine layıktır” Hakkarihabertv.com

_mg_9018.jpg_mg_9170.jpg_mg_9284.jpg

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim