• BIST 9439.86
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C

Dağcıların Hakkari’ye akını devam ediyor

Dağcıların Hakkari’ye akını devam ediyor
Hakkari Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Hakkari doğası ve dağları ile ilgi odağı olmaya devam ediyor dedi.

Türkiye’nin her yerinden dağcılar, fotoğrafçılar ve doğaseverler Hakkari’ye geliyor, dağlara tırmandığı ve yaylalarda kamp kurduğu belirtildi.

Pandemi sonrasında normalleşme ile birlikte Hakkari dağları ve yaylaları yerli turistlerin akınına uğradı. Hakkari de Dağcılık ve doğa sporları faaliyetlerini yürüten Cilo Dağcılık Kulübü öncülüğünde yapılan faaliyetlerle son 3 ayda çok sayıda yerli turistin Hakkari’ye geldiği öğrenildi.

Cilo Dağcılık Kulübü Başkanı Hacı Tansu, yazın gelişi ile çok sayıda fotoğrafçı, dağcı ve doğa sever gruplar Hakkari ye gelerek Berçelan yaylasında, Mergan Yaylasında kamp kurarak çevredeki dağlara tırmanışlar yaptığını söyledi.

Tansu,” Gelen dağcılar yaylalarda ve köylerde halkın yoğun misafirperverliği ile karşılaşıyorlar. Yaylalarda süt, peynir ve yoğurt ikramı gelen turistleri mutlu etti.

Hakkari Cilo dağlarına, Berçelan yaylasına ve Sat göllerine yoğun ilgi devam ederken Cilo Reşko zirvesi hariç diğer bölgelere tırmanışlar yapılmaya başlandı.

Son olarak İzmir’den gelen, İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) üyeleri 15 kişilik ekip Berçelan yaylasına kamp kurup Karadağ (3.768) zirvesine tırmanış yaptılar.

Berçelan Seyithan, Lis, Dahulan ve Şüran Buzul göllerinde yüzen dağcılar, bir sonraki kamplarını Cilo dağları eteklerinde bulunan Mergan yaylasına kurdular.

Burada bulunan Koçerler ile sohbet eden dağcılar, süt ve ayran ikramı ile karşılaştılar. Ardından milyon yıllık buzullara yürüyüş yapan dağcılar, keşif dolu güzel bir faaliyet gerçekleştirdiler.

Hakkari dağlarına faaliyet düzenleyen Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri de faaliyet boyunca gelen dağcılara eşlik etti. Hakkari dağları, milyon yıllık buzulları, derin vadi ve kanyonları, alpinist çayırları ve yaylaları itibari ile doğa harikası bir yerdir.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Ülkemizin 4 binden yüksek 4 zirve barındıran ve en görkemli dağ kütlelerine sahip ilimizde dağcılık yapmanın zorluklarını ve güzelliklerini yaşıyoruz. Cilo Dağcılık olarak 2020 yılı yazın başlangıcı ile ilimizde şimdiye kadar 6 ayrı grup dağcı, kelebek fotoğrafçısı, gezgin ve doğa sever ağırladık.

Bizler aslında ilimizin turizmine ciddi anlamda katkı sağlıyor ve hizmet ediyoruz. Ancak yaptığımız bütün faaliyetler profesyonel bir çalışma hali ile yapıyoruz. Tırmanışlarımızı raporlayıp ilimiz envanterine kazandırıyoruz. Son iki ayda İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Karadeniz bölgesi olmak üzere çeşitli il ve bölgelerden çok sayıda yerli turist ağırladık dedi. Dağlardaki yasakların kalkması, güvenliğin sağlanması ve pandemi sürecinin normale dönmesine doğru Hakkari coğrafyasına olan ilgi devam ediyor” şeklinde konuştu.

 İDADİK kulübü Başkanı Yavuz Doğan’da Hakkari dağlarını ve doğasını çok beğendiklerini belirterek şunları söyledi.” Hakkari dağları, Cilo dağları ülkemizin Alpleridir. Buzulları, yaylaları ve endemik çeşitliliği ile muhteşem bir yerdir. Biz kulüp olarak ilk defa geliyoruz. Ancak bundan sonra yaz ve kış dağ faaliyetleri ile sık sık gelmeyi planlıyoruz. Hakkari dağlarını ve doğasını bizlere tanıtan ve günlerdir bizleri Hakkari de ağırlayan Cilo Dağcılık Kulübüne ve rehberimiz Hacı Tansu’ya teşekkür ediyoruz dedi.

İDADİK kulübü yöneticisi Ayşe Nalbantsoy ise Hakkari dağları, buzulları ve buzul gölleri eşsiz güzellikte olduğunu, bundan sonra da kulüp olarak sık sık geleceklerini, Bu muhteşem dağların ülkemiz dağcılığı hizmetine sunulması gerektiğini söyledi.

Dağcı Ümit Ünsal Tan’da Hakkari de ve Hakkari dağlarında olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, Ülkemizin en önemli dağlarında bulunmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek, Cilo Dağcılık Kulübüne teşekkür etti. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 4140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim