• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

DAKA toplantısı ilk defa Hakkari'de yapıldı

DAKA toplantısı ilk defa Hakkari'de yapıldı
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) toplantısı ilk defa Hakkari’de yapıldı.
Hakkari Valiliği toplantı salonunda DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis Valisi Orhan Öztürk Başkanlığında yapıldı.
 
Toplantıya DAKA Yönetim Kurulu üyeleri  Hakkari valisi Yakup Canbolat, Van valisi Aydın Nezih Doğan, Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, Hakkari Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Hakkari İl Genel Meclis Üyesi Lokman Özdemir, Muş İl Genel Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, Van Ticaret Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Emin Çakay, DAKA İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Halil İbrahim Güray ve DAKA Hukuk Müşaviri Mehmet Nesim Çelik katıldı.
 
  Burada konuşan salonunda DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Bitlis Valisi Orhan Öztürk ilk defa DAKA toplantısının Hakkâri’de yapıldığını söyledi. Öztürk,”Eylül ayı olağan toplantımıza 3 ilimizin valisi, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımı ile Hakkâri’de yapıyoruz. Bu toplantının hem Hakkari’ ye hem de diğer illere hayırlı olmasını diliyoruz. Toplantıda alacağımız kararları daha sonra açıklayacağız” dedi.
 
Hakkari Valisi Yakup Canbolat ise Kalkınma Ajanslarının amacı, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayarak yerel potansiyeli harekete geçirmek, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak olmduğunu söyledi.
 
“DAKA’NIN BAŞLICA GÖREVLERİ”
DAKA’nın başlıca görevlerini değinen Vali Canbolat, DAKA’nın başlıca görevleri yerel yönetimlerin planlama çalışmalarına teknik destek sağlamak,  bölge plan ve programlarının uygulanmasını sağlayıcı faaliyet ve projelere destek olmak olduğunu söyledi.
 
Canbolat,”Bu kapsamda desteklenen faaliyet ve projelerin uygulama sürecini izlemek, değerlendirmek, bölge plan ve programlarına uygun olarak bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve bu kapsamdaki projelere destek sağlamak, bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak; kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek,
 
belki de en önemli görevlerinden bir tanesi kendisine tahsis edilen bölgesel gelişmeye yönelik iç ve dış kaynaklı fonları, bölge plân ve programlarına uygun olarak kullanmak veya kullandırmak, bölge illerinde yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini, ilgili mevzuatta belirtilen süre içinde sonuçlandırmak üzere tek elden takip ve koordine etmektir” dedi.
 
“DAKA BİRÇOK FAALİYET GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR”
Bugüne kadar Ajansın faaliyetler kapsamında adeta ilklerin ajansı olma yolunda birçok faaliyet gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Vanbolat,”Bu başarılı çalışmalarına her gün yenisini ekleyerek yoluna devam etmektedir. Bu çalışmalarda emeği geçen değerli Yönetim Kurulu üyeleri, Kalkınma Kurulu üyeleri ile Ajansımızın Genel Sekreteri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.
 
Bugünkü toplantımızda gündemimize aldığımız konular çerçevesinde Ajansımızın 2015 yılı Çalışma Programı ve Bütçesi,  2015 yılında uygulanacak Mali Destek Programlarının görüşülmesi, 2014 yılı Ajansımızın Ara Faaliyet Raporu, Ağustos 2014 Dönemine ait Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında sunulan proje başvuruları ve devam eden projelerin durumu görüşülecektir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com
 
daka-toplantisi-hakkari-m.20140930150251.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 6359 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim