• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Dara ile Doğma Yüksekova'da toprağa verildi

Dara ile Doğma Yüksekova'da toprağa verildi
Yüksekova'da özel timlerce infaz edilen Doğan Doğma (18) ve Çetin Dara (20) onbinlerce kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı. Dara'nın hamile eşi ve 6 aylık Eyüp bebeği de törene katılırken, kadınların attığı ağıtlar yürek yaktı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde özel harekat timleri tarafından katledilen Doğan Doğma (18) ve Çetin Dara'nın (20) Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından ilçeye doğru yola çıkarılan cenazeleri, Şakitan (Suüstü) Köprüsü'nde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. Yol güzergahı boyunca yurttaşların slogan ve alkışlarıyla destek verdiği cenaze konvoyunun önü Abdullah Canan Köprüsü'nde kesilmesi üzerine, cenaze konvoyu Qada Azadiyê (Özgürlük Meydanı) üzerinden çarşı merkezine giriş yaptı.

Onbinler katliama lanet yağdırdı

Kepenklerin kapalı olduğu çarşı merkezinde binlerce yurttaş, Cengiz Topel Caddesi üzerinde Mehmet Şerif Kutlar Camisi'ne kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Katledilen gençlerin posterlerinin taşındığı yürüyüşte, mahalle ve ara sokaklardan gelen yurttaşların katılımıyla kitlenin sayısı onbinleri buldu. "Katil Erdoğan", "Gever ovası, Apocular yuvası" ve "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde anayolun çift şeridini dolduran kitlenin güvenliğini ise görevlendirilen gençler sağladı. Onbinlerce kişi yürüyüş boyunca katliama lanet yağdırdı.

Törende hamile eşi ve 6 aylık bebeği de vardı

Camide dini vecibeler yerine getirilirken, katledilen gençlerin aileleri dakikalarca gözyaşları içerisinde ağıt yakarken, yurttaşlar duygulu anlar yaşadı. Cenaze törenine son 3 ayda ilçede özel timlerce katledilen gençlerin aileleri ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da katıldı. Camideki dini vecibelerin ardından onbinler, sarı kırmızı yeşil renklere sarılı tabutları omuzlayarak Orman Şehitliği'ne getirdi. Cenaze törenine katledilen Dara'nın hamile eşi ve 6 aylık bebeği Eyüp de katılırken, Dara'nın bebeği kucaktan kucağa gözyaşları içerisinde dolaştırıldı.

'Şehit hepimizin'

Defin işlemlerinden sonra saygı duruşunda bulunurken, aynı anda saygı atışı için havaya 21 kurşun sıkıldı. Daha sonra konuşan HDP'li vekil Zeydan, katliamları yerine getirenin vicdansız ve insafsız olduğunu belirterek, tüm halka gençleri daha görkemli bir şekilde sahiplenme çağrısında bulundu.

Ailesi adına söz alan Dara'nın amcası Ahmet Dara, tüm Kürdistan halkına baş sağlığında bulunarak, "Şehit hepimizin şehididir" dedi. Doğma'nın babası Ekrem Doğma da "Hepimizin başı sağ olsun. Bijî Serok Apo" dedi. 

Konuşmaların ardından kitle Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Esendere (Bajêrgeh) beldesinde defnedilecek HPG'li İnan Tursun'un (Tekoşer Gever) cenazesini karşılamak için tekrar Şakitan Köprüsü'ne geçti. diha

Bu haber toplam 7880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim