• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Davutoğlu görevini neden bıraktığını açıkladı

Davutoğlu görevini neden bıraktığını açıkladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, bundan sonra da davasına hizmet etmeye devam edeceğini söyleyerek, partililerden helallik isteyerek, yeni kongrenin kendi arzusu olmadığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı olarak yaptığı son konuşmada, yeni bir kongrenin kendisinin arzusu olmadığını belirten Ahmet Davutoğlu, bu durumun partililerin ve milletin vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın farkında olduğunu belirterek "Meselemiz, derdimiz, davamız bütün şahsi hallerimizin üzerindedir" dedi. Davutoğlu konuşmasının sonunda partililerden helallik istedi.

Partinin bugüne kadar riayet ettiği, hassasiyetle koruması gerektiği 6 ana ilkeden bahseden Ahmet Davutoğlu, "AK Parti'nin en temel ilkesi ve birinci önceliği insan onurunu korumaktır.

Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Birbirimizin onur ve hukukunu koruyamazsak milletimizin onur ve hukukunu da koruyamayız. Bize oy versin vermesin bütün vatandaşlarımızın onuru en kutsal emanettir. İkinci ilkemiz, millet vicdanı ile uyumdur. AK Parti hareketi milletin vicdanı ile bütünleşen yegane partidir.

Millet vicdanında yer bulmayan hiçbir hareketin yaşama şansı yoktur. inanıyorum ki sizler fedakar kadrolarımız hiçbir zaman vicdan terazisinde hak ve hakkaniyetten şaşmayacaksınız. Üçüncü, AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür.

AK Parti dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi olarak değil, tarihi kader birliği içinde olan büyük milletimizin ortak aklının ürünüdür. Esas olan millet vicdanı ile ortak aklın birleşmesi ve bir devlet ahlakına bir devlet siyasetine dönüşmesidir. Kadim siyaset felsefemizin temel kavramı olan adalet dördüncü temel ilkemizdir.

İnanıyorum ki, çalışmalarını başlattığımız yeni anayasa yapımı önümüzdeki dönemde tamamlanacak ve milletimizin talebini karşılayacak olan özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacaktır.

Beşinci ilkemiz, AK Parti demokrasiyi derinleştiren ve geliştiren bir partidir. AK Parti siyaset kurumuna yapılan müdahalelere ve her türlü siyaset mühendisliğine karşı milli iradenin yegane temsilcisidir. Demokrasimizin ve hukuk devletimizin çıtasını en yükseğe çıkartmalıyız. Son ilkemiz, gönül coğrafyamız başta olmak üzere bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktır.

Türkiye gönül coğrafyamızın aklıdır, kalbidir, vicdanıdır. Türkiye daime mazlum milletlere kol kanat germek durumundadır.

Türkiye'ye özlemle, hasretle, sevgi ve muhabbetle bakan yüzbinlerce kardeşimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Bütün gönül coğrafyamıza sesleniyorum, merak etmeyiniz, endişeye kapılmayınız, Türkiye'nin şefkati ve merhameti her zaman sizin yanınızda olacaktır" dedi.

"YENİ BİR KONGRE İÇİN KARŞINIZA ÇIKMAK BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİL"
Yeni kongrenin kendi arzusu olmadığının altını çizen ve AK Parti'nin birlik ve bütünlüğünü her şeyden önce tuttuğunu belirten Davutoğlu, "Bugüne kadar milletimize laik olmaktan, görevimizi yapmaktan başka hiçbir önceliğimiz, endişemiz olmadı.

Bizim için önemli olan hangi kademede, hangi basamakta olduğumuz değil, kutsal davamızdır, bizim için önemli olan davamıza bağlılığımız, hesap gününe inancımızdır. Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz.

Bu konuşmayı yapmak benim için kolay görünmeyebilir bazıları açısından, ama sizin huzurunuzda olmak benim için en büyük şeref olmuştur. Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değil. Bu durumun sizin ve milletimizin vicdanında oluşturduğu rahatsızlığın farkındayım. Meselemiz, derdimiz, davamız bütün şahsi hallerimizin üzerindedir.

1 Kasım seçimlerinde yüzde 49.5 oy ve 24 milyon seçmenin desteği aldıktan 6 ay sonra olağanüstü kongre kararı alıp görev devretme kararının arkasındaki yegane ilke partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti hareketinin zarar görmesinden duyduğum endişedir.

Hiç bir şey AK Parti'nin birliğinden ve beraberliğinden daha önemli değildir. AK Parti'nin birliği ve bütünlüğü benim için her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

"BU KONGREDEN SONRA ŞÜKÜR SECDESİ İLE KAPANIP NİYAZDA BULUNACAĞIM"
14 yıl boyunca Cumhurbaşkanı Başmuşaviri, Büyükelçi, Dışişleri Bakanı, Başbakan ve Genel Başkan olarak hizmet etmenin kendisine nasip olduğunu belirten Davutoğlu, "Sonsuz hamdolsun, bu kongreden sonra şükür secdesi ile kapanıp niyazda bulunacağım.

Sevgi ile muhabbetle başladığımız bir işi onur ve şerefle sürdürüp, onurla şerefle bırakıyoruz. Şimdiden yeni Genel başkan Adayımız Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım Beyi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

"ARANIZDA AYNI DAVAYA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİM"
Konuşmasında partililere ve parti yönetimine teşekkür ederek, "Bundan sonra aranızda aynı davaya hizmet etmeye devam edeceğim" diyen Davutoğlu, bu davanın milletin davası olduğunun altını çizdi.

Partililerden haklarını helal etmesini isteyen Davutoğlu "Genel Başkan ve Başbakan olarak sizden haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Bizim aramızdaki hukuk ebedi hukuk, aramızdaki bağ ebedi bir bağdır, bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimize şahitliğimiz her şeyden daha önemlidir.

Hesap günü Allah katında tekrar edeceğine inandığım şahitliğinizi alarak huzurunuzdan ayrılmak istiyorum" ifadelelerini kaydetti.

Davutoğlu'nun, "AK Parti'nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz?' diye sorması üzerine partililer bir ağızdan "Ederiz" diye cevap verdi.

Davutoğlu, yaptığı 26 dakikalık son konuşmanın sonunda ayakta alkışlandı. Davutoğlu'na parti yönetimi tarafından Yasin'i- Şerif hediye edildi.

"AK PARTİ'NİN TEK BİR LİDERİ VARDIR, O DA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"
AK Parti'yi Recep Tayyip Erdoğan'dan, Recep Tayyip Erdoğan'ı AK Parti'den ayrı düşünmenin mümkün olmadığının altını çizen 2. Olağanüstü Büyük Kongre Divan Başkanı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "AK Parti'nin tek bir lideri vardır, o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Sayın Cumhurbaşkanım, yolun yolumuzdur, davan davamızdır, hedeflerin bu kadronun hedefleridir. AK Parti ve AK Parti hükümetleri size ve AK Parti'nin kuruluş ilkelerine, bu kutlu yolda azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Bugün AK Parti'nin ikinci genel başkanı ve üçüncü başbakanı Ahmet Davutoğlu hocamızın AK Parti bayrağını ve bayraktarlığını kendinden sonraki bayraktara şerefle teslim edeceği tarihi bir gündür.

Recep Tayyip Erdoğan'dan şerefle devraldığı ve taşıdığı, milletimize ve ülkemize büyük hizmetlerde bulunduğu bayrağı yere düşürmedi.

Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu hocamıza ve muhterem hanımefendiye yaptıkları hizmetlerden dolayı gönülden teşekkür ediyoruz. Allah sizden ve yaptıklarınızdan razı olsun.

AK Parti'nin bayraktarlığını devralacak, AK Parti bayrağını ve ay yıldızlı bayrağımızı daha yükseklere çıkartmak için gece gündüz çalışacaktır. Yeni bayraktarımıza ve genel başkanımıza güveniyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'nin hizmeti esas alanların hareketi olduğunu belirterek, "AK Parti'nin büyük başarısı altında yatan sır birliği ve bütünlüğünü korumasıdır, sarsılmaz muhabbetidir.

Tehditler, meydan okumalar, tezgahlar, nifak girişimleri AK Parti'nin sarsılmaz bütünlüğüne çarpmış ve yerle bir olmuştur" diye konuştu. İHA

Bu haber toplam 3228 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim