• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Davutoğlu ve Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları

Davutoğlu ve Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları
Başbakan Ahmet Davutoğlu Hakkari seyisleri ve Hakkari kilim motiflerine değinerek konuşmasına başladı.

Davutoğlu,”Olağanüstü halı biz kaldırdık. Ambulans yoktu, bölünmüş yol yoktu. Hakkari çıkma sokak olmayacak Hakkari iki ülkeye komşu olması nedeniyle şenlenecek. Buraya turist akacak.

Yüksekova dağlarını kayak merkezi ve gençlik merkezleri ile bilim, irfan ve barış diyarı yapacağız. Anneler oğlum nerede demeyecek. Oğlu kayak yapacak, spor yapacak.

HDP binalarına yapılan saldırıları kınadık. Demirtaş sonrada bu saldırılardan Ak Parti’yi  sorumlu tuttu. Biz barıştan yanayız. Bu bölgeyi kardeşlik diyarı yapacağız.

Hakkari'de 4 milyarlık ihracat yapıyor bunu milyar dolara dönüştüreceğiz. Yüksekova hava limanına Selahaddin Eyyubi adı vereceğiz. Sizde Selahaddin Eyyubi izinde yürüyün” dedi.

Daha sonrada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına "Roja v başbe" yani "Gününüz hep böyle aydın olsun" diyerek selamladı. 

. Erdoğan,"Erdoğan, "Bugün tarihi bir gün. Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli hatta hemen başımızdaki Urmiye şehri için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. 2010 yılında bu yana hava limanı inşaatına 88 defa saldırı oldu. Nedeni ise buradan asker gelecek miş asker Van'da da gelebilir.

Askerin helikoptarı var, araçları var. Bizde ayrım yok ama onlarda ayırım var. Artık Hakkari diğer 80 vilayeti ile bütünleşecektir. Yüksekova Hava limanının maliyeti 102 trilyon yılda bir milyon yolcu kapasiteye sahipttir.

Hakkari’yi istismar edenler bugüne kadar hangi hizmeti yapmıştır. Çünkü onlar sadece tehdit ve engellemeyi biliyor. Asimilasyon ve inkar politikalarını biz yok ettik. Kürt kardeşlerimizin özgürce yaşaması için elimizde geleni yapıyoruz. Oğlan üstü dönemi biz kaldırdık.

Daha sözüm olan parti meclise gelmeden Çözüm sürecini biz başlattık. Çözüm sürecini hayata geçirmek için büyük yol aldık. Sıkıntılara rağmen yürütmeye devam edeceğiz.

Artık herkes Kürtçe olarak propaganda yapılabiliyor. Kürtçe televizyonlar devreye soktuk. Ahmed-i Hani kitapları devlet tarafından basılıyor bunu da biz yaptık.

 

Buraya yapılan hizmetleri engelliyorlar. Tehditin olduğu yere hizmet gelmez. Hep birlikte Türkiye olacağız. Türk bayrağından başka bayrağımız yoktur. Bayrakları bayrak yapan ise üstündeki kandır.

Biz devlet içinde devlet tanımıyoruz. Bunların inlerine indik ve başlarında imam var imam kaçıyor biz kovalıyoruz" dedi. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Yüksekova hava limanının açılışını yaparak hayırlara vesile olmasını dilediler.

Ak Parti programı sona erdi. Hakkarihabertv.com/özel

akp.jpg

 

 

Bu haber toplam 7611 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim