• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

DAVUTOĞLU’DAN YÜKSEKOVA-CİZRE TEPKİSİ !

Hakan Taş

Kısa bir süre önce ilimizi ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Başkanı, Eski Başbakan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu ile canlı yayında gündemi değerlendirmiştik.

1 saat süren görüşmemizde kesitler yansıtmaya devam ediyorum. Sayın Davutoğlu’na Hava Yolları fahiş bilet fiyatlarını dert yanmıştım. Yüksekova ce Cizre uçak biletlerinin çok pahalı, yolcuların öğrenci, memur, güvenlik güçleri ve geliri olmayan vatandaşlardan oluştuğunu hatırlatarak sitemimizi yansıtmıştım.

İşte Davutoğlu’nun konuya ilişkin açıklaması; “Türk Hava Yolları sadece bir kar hizmeti değil aynı zamanda bir sosyal hizmeti olduğunun farkında olmalıdır. Van ili, Yüksekova ya da Cizre arasında böyle ayrımcılık yapmasına asla müsamaha göstermem.

Bu olayı takip edip gündeme getireceğim. Çifte standartlı fiyat uygulamalarına asla izin vermeyeceğim ve bu işin takipçisi olacağım”..

Bu konuyu defalarca gündeme taşıdım. Yüksekova ve Cizre, her kesin sürekli geliş ve gidiş yaşadığı turistik bir bölge değildir. Buralara sadece memur ve öğrenciler seyahat etmek zorunluğu içerisindedirler. Örneğin İstanbul-Van uçak biletleri 450 lira iken İstanbul-Yüksekova bilet fiyatı iki katına çıkarılıyor.

Aynı fahiş fiyat Cizre için de geçerli oluyor. Son 1 aydır bölgeden giden uçakları dolduran yolcular sadece üniversiteye kayıt yapmak için giden öğrenciler ve aileleridir. Herkes uçak biletlerinin pahalılığından dert yanmaktadır.

Özel uçak firmaları fiyat düşürmez ise de devletin resmi markası olan Türk Hava Yolları ve Anadolu  Jet, fiyat indirimine girebilir. Bölge halkının fahiş uçak biletleri konusundaki yoğunlaşan şikayetini tekrarlıyoruz.

Hayatımıza giren zamlar altında yeryüzünde zaten ezilerek yok oluyoruz. Bari bu zamları gökyüzünde bize yaşatmayın.

Ulaştırma Bakanlığı, THY Genel Müdürlüğü ve özel uçak firma yöneticilerinden acil yanıt ve çare bekliyoruz.

davutoglu-1.jpgdavutoglu-2.jpg

Bu yazı toplam 2858 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim