• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Davutoğlu'u ziyaretinde olay

Davutoğlu'u ziyaretinde olay
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Tunceli'ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Tunceli'de bir grup tarafından tepki gösterildi. Polis, gruba müdahale etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin il kongresine katılıp, sivil toplum örgütleriyle bir araya gelmek ve cemevini ziyaret etmek için Tunceli'ye geldi. Erzincan'dan helikopterle sıkı güvenlik önlemleri ve Kobra helikopterlerin eşliğindeTunceli'ye gelen Başbakan Davutoğlu, önce valiliği ziyaret etti.

300 KİŞİDEN DAVUTOĞLU'NA PROTESTO

Başbakan Davutoğlu'nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Davutoğlu aleyhinde sloganlar atmaya başladı.Bir süre slogan atan göstericiler, Başbakan Davutoğlu'nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne yürüyüşe geçti.

POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

Önlem alan polis ekipleri grubun yürüyüşe izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu.

ÖĞRENCİLER DE GAZ MAĞDURU OLDU

Yaklaşık 5 dakika süren müdahalenin ardından grup dağıldı. Bu sırada atılan gaz bombalarından bir dershanede bulunan öğrenciler de etkilendi. Öğrenciler dershaneyi boşalttı.Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler ise bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

ÇEVRE İL VE İLÇELERDEN 1500 POLİS TUNCELİ'YE GÖNDERİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli ziyareti nedeniyle çevre il ve ilçelerden yaklaşık 1500 polisin takviye olarak kentte getirildiği belirtildi. Davutoğlu'nun gelişi nedeniyle kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken, bazı cadde ve sokaklar ulaşıma kapatıldı.

DAVUTOĞLU, CEMEVİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu valiliğin ardından, Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etti. Davutoğlu, cemevi önünde Dernek Başkanı ve Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt ve diğer Alevi dedeleri tarafından karşılandı.

Başbakan Davutoğlu, cemevi bahçesinde bulunan Pir Sultan Abdal'ın heykeli önüne geçerek, eşi Sare Davutoğlu ile fotoğraf çektirdi.Fotoğraf çekiminde, bazı bakan ve partililer de yer aldı. Davutoğlu, daha sonra beraberindekilerle, cemevinde, dernek yetkilileri ve Alevi dedeleriyle görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Bu haber toplam 2489 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim