• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

DBP ve HDP'nin halk yürüyüşüne izin verilmedi

DBP ve HDP'nin halk yürüyüşüne izin verilmedi
HDP ve DBP il yönetimleri tarafından düzenlenmek istenilen “Demokratik Halk Yürüyüşüne” polis izin vermedi.

HDP ve DBP tarafından Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve en son Yüksekova’da halkın demokratik tepkisine sokağa çıkma yasakları ve en son HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a düzenlenen suikastı tepki amaçlı düzenleyeceği halk yürüyüşüne polis izin vermedi.

Önceki gün akşam saatlerinde HDP, DBP ortak bir basın açıklaması yaparak Demokratik Halk Yürüyüş ve basın açıklaması için yurttaşların saat 12:00 da HDP binası önüne davet etmişti. Ancak sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çarşı merkezinin değişik noktalarına zırhlı araçlar ve özel harekat timleri yerleştirildi.

HDP il eş başkanı Metin Besi ve beraberindeki partililerle görüşen polis müdürleri yürüyüş yapıldığı takdirde müdahalede bulunacaklarına dair uyardı. Bunun üzerine kalabalık gruplar halinde belediye binası önünde toplandı.

Belediye Eş Başkanları, HDP, DBP,İHD, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş belediye binası önünde 5 dakikalık  oturma eylemi yaptılar. Kalabalık ise değişik sloganlar atarak baskılar bizi yıldıramaz sesleri ile çarşı merkezini inletti.

husnu-reugoglu-d.jpgBurada basın açıklamasını okuyan DBP İl es başkanı Hüsnü Reufoğlu, Diyarbakır, Suruç ve Ankara’daki patlamalardan sonra  Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve en son Yüksekova’da sokak çıkma yasağı uygulamaları ve akabinde sivil vatandaşlara yönelik infazların gerçekleştirildiğini söyledi.

Reufoğlu,” AKP iktidarı 5 nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı da uygulandığı tecrit ve izolasyon politikaları ile Kürt sorununun çözümünü savaş yöntemleri ile bastırma çabaları ülkenin dört bir yanına yangın yerine çevirdi. AKP’nin Ülke genelinde uyguladığı hukuk dışı ve anti demokratik uygulamalardan dolayı yaşanan savaş süreci Kürt sorunun çözümünde güvenlikçi politikaları esas alan klasik uygulamalara dönmesi sorunu daha da ağırlaştırmaktadır.

Bildiğiniz gibi Amed, Suruç ve Ankara’daki patlamalardan sonra Farqin, Silopi, Cizre, Nusaybin, Sur ve en son Gewer’de sokak çıkma yasağı uygulamaları ve akabinde sivil vatandaşlara yönelik infazlar geliştirildi.

Halkın en demokratik tepkisine dahi tahammül edemeyen hükümet ve yereldeki mülkiye amirleri vermiş oldukları emirlerle darbe dönemlerini aratmayan yöntemlerle insanlar katledildi. En son dün basına düştüğü gibi HDP Eş Başkanımız Sn: Selahattin Demirtaş’a yönelik suikast girişimi tüm ülkeyi kaosa götürme amaçlı alçakça bir plandır.

Bizler Hakkari Halkı olarak tüm Kürdistan’da ve özellikle Gewer’de halkımıza yönelik uygulanan Katliam politikalarını ve Sayın Eş Genel Başkanımıza yönelik bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Halkımızın faşizme karşı sürdürdüğü direnişi selamlıyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

hdp-m-011.jpg

Bu haber toplam 8656 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim