• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

DBP yerel yönetimler Van’da başladı

DBP yerel yönetimler Van’da başladı
DBP Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu, birinci konferansını, "Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim demokratik özgür yaşamı inşa edelim" şiarıyla gerçekleştiriyor.

Van'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu, "Toprağımızı, suyumuzu, enerjimizi komünleştirelim demokratik özgür yaşamı inşa edelim" şiarıyla birinci konferansı başladı.

Edremit Belediyesi Toplantı ve Konferans Salonu'nda başlayan ve 2 gün sürecek konferansa, DÖKH aktivistleri, DBP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Çimen Işık, DBP Yerel Yönetimler Kadın Komisyonu üyesi Hamide Yüksel, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, il ve ilçe belediye başkanları ve kadın meclis üyeleri katıldı. 

Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Kürt kadınının siyasal, toplumsal anlamda gelmiş olduğu düzeye dikkat çekerek, kadınlara öncülük edenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğuna vurgu yaptı.

Çoban, Kürt kadınının yaşamın her alanda ortaya koyacağı onurlu duruşla bu değere layık olacağını söyledi. Kürt halkının yerel yönetimler alanında 15 yılı geride bıraktığını belirten Çoban, gelinen noktada, Kürt kadınının yerel yönetimler düzeyinde oldukça önemli bir mesafe kat ettiğini dile getirdi. Kürt kadınının yerel yönetimlerde öncü rolünün farkında olarak ahlaki ve politik toplumun yaratılmasının mücadelesini vereceğini dile getirdi. 

Çoban'ın ardından DBP Yerel Yönetimler Komisyonu'nun hazırlamış olduğu değerlendirme ve yerel yönetimlerde kadının rolü, misyonunu konu alan değerlendirme yazısı okundu. Kürt siyasal hareketinin eş başkanlık sistemini yerel yönetimlerde de pratiğe geçirmesiyle dünya siyasetinde örnek olabilecek bir atılımın öncülüğünü yaptığının belirtildiği değerlendirmede, bundan sonra da kadın eliyle kentlerin demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik hassasiyetiyle yeniden inşa edileceği kaydedildi. Konferans, katılımcıların değerlendirme, görüş ve önerileriyle sürüyor. basından

 

Bu haber toplam 5322 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim