• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

DBP’nin eğitim programı başladı

DBP’nin eğitim programı başladı
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari’de 2 gün sürecek olan eğitim programını başlattı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Eş Genel Başkan Yardımcısı Herdem Kızılkaya ve DBP MYK üyesi Dilek Öcalan’ın eğitim vereceği eğitime; Hakkari ve ilçe belediye eş başkanları, DBP ile ile ilçe eş başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, il ve ilçe belediye meclis üyeleri ile DBP’nin il ilçe yöneticileri katıldı.

Hakkari Belediyesi Meclis toplantı salonunda Cizre'de yaşamını yitiren çocuklar için gösterilen saygı duruşunun ardından başlayan eğitimin basına açık kısmında konuşan Demokratik Bölgeler Partisinin Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Orda doğudaki gelişmeler, Kürdistan eksenli gelişmeler ve Türkiye’de gelişen çözüm süreci ile çok önemli ve kritik bir süreçten geçtiklerini belirtti.

Yüksek,” Bizler parti olarak bu dönem içerisinde örgütlenmeyi önemli  buluyoruz. Bu gelişmeleri de daha fazla derinleştirme çabamız söz konusu. Bununla beraber yavaş yavaş bir seçim sürecine de gidiyoruz. Bütün bu süreçlerin öneminde kaynaklı, partimizin, belediye eş başkanlarımızın, akademisyenlerimizin ve encümenlerimizin kısacası tüm bileşenlerimizin yek vücud örgütlü bir şekilde bu süreci karşılayabilmesi için bu eğitim çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Yüksek,”  Buraya katılan arkadaşlarımız belediye encümen adaylarımız, il ve ilçe yönetimi arkadaşlarımızdır. Bu şekilde partimizin üç temel ayağı parti yönetimleri bağlı oldukları, belediye yönetimleri ve akademi yönetimleri birlikte bu eğitim toplantılarını gerçekleştirecek. Bu toplantılar Kürdistan’ın bütün illerinde gerçekleştirilecek. Bugün ilkini Hakkari’de gerçekleştiriyoruz. Devamında Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Diyarbakır, Batman ve Erzurum’da gerçekleştireceğiz.  Parti olarak bu planlamayı çıkarmış bulunuyoruz. Buna paralel olarak yeni Eş Başkanı arkadaşlarımızda diğer illerimizde bu çalışmaları yürüteceklerdir. Biz Ocak ayının ilk haftası ile Şubat ayının son haftasına kadar bu çalışmalarımızı tamamlayıp döneme hazır hale gelmek istiyoruz. Hem siyasal süreci, siyasal gelişmeleri karşılayacak hazırlıktır bu hemde bir bakıma Kürdistan boyutu ile seçim sürecine belli oranda hazırlanmaktır.

Fakat esas olarak burada ki amacımız partimizin rolünü misyonunu dönem görevlerini ve dönem sorumluluklarını bütün parti yönetimlerimize anlatmak, parti işleyişimizi, parti anlayışımızı anlatmaktır. Çok zor bir süreç, çok zor bir dönem. Bu zor süreçte partimizi kesinlikle bir safsafa, bir devrilme sorunu yaşamamalıdır. Bir duruş sorunu asla yaşanmamalıdır. Tam tersine ideolojik bir çizgiyi bölgede hakim kılacak bir çalışmadır” dedi.

Yüksek, eğitim programlarının gündem maddelerini şu şekilde sıraladı: Eğitim programımızın ilk günü süreç değerlendirmesi, dönem hazırlığı ve DBP’nin dönem misyonu. İkinci gündemimiz, DBP yönetim misyonu, yerel  yönetimler, akademiler, ilişki ve hukuk. Üçüncü gündemimiz , demokratik yönetim anlayışımız. Dördüncü gündemimiz, yerel sorunlar ve çözümü, Beşinci dönemimiz ise, Başkan Öcalan için geliştirilen imza kampanyası ve imza kampanyasının geliştirilmesi. Bu beş temek gündemle bu iki günlük eğitim toplantımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Eğitim programı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.

dsc03159.jpg

dsc03154.jpg

dsc03190.jpg

Bu haber toplam 4488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim