• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Dede Son Yolculuğuna Uğurlandı

Dede Son Yolculuğuna Uğurlandı
Nusaybin’de polisler tarafından öldürülen Seyithan Dede, Yüksekova’da binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile toprağa verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde gözaltı operasyonu ve hava saldırılarının protesto edilmesi sonucu polis tarafından öldürülen Seyithan Dede’nin cenazesi Yüksekova’da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır'da yapılan otopsi işlemlerinin ardından Yüksekova doğru yola çıkarılan Dede'nin cenazesi ilçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Şakitan Köprüsü'nde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. 


POLİS BARİKAT KURDU
Karşılamanın ardından ilçeye doğru hareket eden cenaze konvoyu İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Dağlıca Kavşağı'nda özel hareket timleri tarafından yola kurulan barikat ile durduruldu.

Polisin İpek Yolu üzerinden geçişlere izin vermesi üzerine aralarında HDP’li temsilcilerin de olduğu kitle, yol üzerinde oturma eylemi gerçekleştirdi.

HDP ve DBP yetkililerinin Emniyet yetkilileri ile görüşmeleri sonunda yol kısmen açıldı ve cenaze konvoyunun Abdullah Canan Köprüsü üzerinden ilçeye girişine izin verildi.

Buradan tekrar yola çıkan ve Cengiz Topel Caddesi’ne gelen cenaze konvoyuna, esnaf da kepenk kapatarak destek verdi. Cenaze korteji binleri bulurken, Dede’nin Cenazesi Eski Kışla Mahallesi Camisi’ne getirildi. Burada dini vecibeleri yerine getirilen Dede’nin cenazesi, tekrar omuzlara alınarak Şemdinli yolu üzerinden mezarlığa götürüldü.

DEVLET SÖZÜNÜ TUTMADI

Cenaze treninde konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, son günlerdeki gözaltı operasyonları ve hava saldırılarını hatırlatarak, “Türk devleti sözünü tutmadı. Kürtlere ihanet etti. Baştan aşağı yalan söyledi” dedi.

ÖNÜMÜZDE İKİ YOL VAR

Bölgede yaşanan gelişmelere değinen Dede, “Önümüzde iki yol var. Ya her gün cenazelerimizi toprağa vereceğiz ya bu kirli savaşı demokratik yollarla durduracağız” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE 81 DEVLET VAR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümetini de eleştiren Dede, “Türkiye’de 81 devlet var. Her ilin valisi kendi kafasına göre karar veriyor. Kürtlerin katliamı için karar kılınmıştır” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Seyithan Dede’nin abisi Jihat Dede cenaze törenine katılanlara teşekkür ederek, “Seyithan hepimizin şehididir. Bütün Kürt halkının başı sağolsun” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 4080 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim