• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Demir ailesinin yürek yakan yaşam mücadelesi

Demir ailesinin yürek yakan yaşam mücadelesi
Hakkari’de iki katlı toprak evde yaşam mücadelesi veren 5 nüfuslu Demir ailesinin evi sağanak yağışa dayanamayınca bir bölümü çöktü.

 Yıkılmak üzere olan evde yaşam mücadelesi veren Saime Demir isimli kadın gözyaşları içinde yetkililerden ve hayır severlerden yardım istedi.  

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde 1995 yılında göç ederek kent merkezinde bulunan Berçelan Mahallesi’ne yerleşen 5 nüfuslu Demir ailesi, etkili olan sağanak yağış sonrası kaldıkları iki katlı kiralık toprak evin bir bölümü çöktü. 

Duvarlarında çatlaklar bulunan ve yağışlardan dolayı sürekli damlayan evde yaşamak zorunda kalan iki çocuk annesi Saime Demir, prizlerin ıslanmasından dolayı el feneri ışığıyla mutfakta çalışmak zorunda kalıyor. Rutubetli evde yaşamak zorunda kalan 8 aylık Mahir ve 2,5 yaşındaki Ayşe Menesa ise, annelerinin tavandaki odunlara bağladığı salıncakta sallanarak her şeyden habersiz yaşıyorlar. Kışlık odun ve kömürleri de biten aile şimdi yetkililerin ve hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyor. 


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


“Anne Saime Demir Gözyaşlarını Tutamadı”  Eşinin hiçbir yerde çalışmadığını ve midesi olmayan kaymasının engelli maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını gözyaşları içinde anlatan anne Saime Demir, çocuklarına prima ve süt alamadığını söyledi. 

“Çocuklarıma Prima Alamıyorum”  Çocuklarına prima alamadığını gözyaşları içinde anlatan anne Demir,‘’ Eşim iki yıldır çalışmıyor. Gelirimiz kaynanamın engelli maaşıdır. Oda olmazsa açlıktan öleceğiz. Dün sabah kardan dolayı alt katımız çöktü.

Bizimki de her an çökebilir damlıyor zaten. Oturduğumuz ev yavaşça kayıyor. Geceleri acayip sesler geliyor. Tüm ev sanki gıcırdıyor. Korkudan uyuyamıyoruz. Ev zaten eski ve rutubetli. Bu yüzden çocuklarım sürekli hastalanıyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı çocuklarıma prima alamıyorum. Biz sadece yardım istiyoruz. Başımızı sokacak bir ev istiyoruz veya eşime bir iş işitiyoruz” diye konuştu.

  “Oğlu Ekmek Almak İçin Telefonunu Satmış”  Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan kaynana Nihari Demir ise, oğlunun ekmek almak için telefonunu sattığını söyledi.  “Yakacak Odun ve Kömürümüz Kalmadı”  Aldıkları yardım kömürünün bittiğini ifade eden kaynana Demir,‘’Kaldığımız ev yıkılmak üzere. Bu mevsimde ne odunumuz ne de kömürümüz kaldı.

Yardım için aldığımız kömürün bitti. Evimize ekmek bile alamıyoruz. İşsiz olan oğlum dün ekmek almak için telefonunu sattı. Çocuklarımız evde rutubetten dolayı hastalandı. Çocukları hastaneye götüremiyoruz. İlaç alacak paramız bile yok. Ben rica ediyorum oğlum için bir iş istiyorum. Allah rızası için bize yardım edin” diye konuştu. İHA

aile-3-001.jpg

Bu haber toplam 4363 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim