• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Demirtaş Halepçe filmi setini ziyaret etti

Demirtaş Halepçe filmi setini ziyaret etti
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, çekilen Halepçe film setini ziyaret etti ve inanılmaz görüntüler ortaya çıktı.

 

 Haber: Feyzullah Taş-  Merkeze bağlı Ördekli köyünde çekimleri devam eden ve Saddam Hüseyin döneminde 5 bin sivilin kimyasal silahlarla hayatını kaybetmesine neden olan Halepçe Katliamı'nı anlatan filmin çekimleri devam ediyor. fotogaleri-yazisi.jpg

Kürtçe çekilen ve 'Unutmadık Halepçe' ismi verilen filmin setini ziyaret eden Demirtaş, daha sonra yerel sanatçıların söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde oyuncularla birlikte halay çekti. Daha sonra eline sazı alan Demirtaş, 'Barış ve Kardeşlik' şarkısını seslendirdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Biz konuşsak belki hiç bir şey anlatamayız, ama bir dize şiirle veya kısacık bir film sahnesiyle çok daha güzel anlatılabilir o dram. Dolayısıyla arkadaşlarımızın burada yaptığı iş bizim siyasette yaptığımız işle kıyas

landığında belki çok daha anlamlı, çok daha büyük bir iştir. Halepçe gibi tarih içerisinde kaybolmaya yüz tutmuş, uluslararası arenada örtbas edilmiş ve uluslararası örgütlerin suç ortaklığıyla gerçekleştirilen katliamın bir profesyonel sinema filmiyle tarihe mal edilmesi bu açıdan çok önemlidir. Kaldı ki; şu anda bu filmin çekildiği coğrafya halihazırda katliamlara tanıklık eden, halihazırda katliamları yaşamaya, bu risk altında yaşamaya devam eden bir coğrafya, bir halk. Dolayısıyla Hakkari'de çekiliyor olması da elbette ki çok anlamlıdır. Ben umut ediyorum ki bu tür sanatsal yapıtlar giderek artacaktır, artmalıdır da. Sete verdiğimiz önemin yanında bugün Kürt sanatına verdiğimiz değer maalesef çok yetersizdir.

Bu açıdan Kürt kültür konuları daha güçlü organizasyonlar, daha güçlü kurumsallaşmalarla daha büyük işler yapabilmelidir. Ben buradaki arkadaşların son derece onurlu bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Sanat adına yaptıkları çalışma topluma, tarihe mal olacaktır. Film ortaya çıktıktan sonra da umarım uluslar arası arenada ses getirecektir. Arkadaşlarımız zaten burada doğayla, halkla iç içe bütünleşmiş bir şekilde Kürt halkının çocukları olarak da kendi tarihlerinin filmini çekiyorlar.

Bu anlamda biz de burada onlarla aynı havayı teneffüs etmekten, aynı ortamda bulunmaktan büyük bir onur duyduğumuzu belirtmek için geldik. Kendilerine başarılar diliyoruz. Bu film şeklinde dünyanın bütün ülkelerinde gösterime girecek ve Saddam'ın Kürt halkına yönelik acımasızca katliamı bir kez daha hatırlanmış olacak. Bir daha katliamlar yaşanmamak üzere hatırlanmış olacak" dedi. Bir gazetecinin filme destek verecek misiniz? Sorusuna ise Demirtaş, "Halk destek veriyor ve onları yalnız bırakmıyor. Gerek biz gerekse belediye de onlara gereken desteği sağlayacaktır" şeklinde cevap verdi.
 

Bu haber toplam 8732 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim