• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Demirtaş: O üç fotoğrafa dikkatli bakın!

Demirtaş: O üç fotoğrafa dikkatli bakın!
HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Köln'de Anadolu ve Mezopotamya'nın farklı halklarının bir araya geldiği mitingde yaptığı konuşmada,

ürkiye'de ilk kez insanların artık kendisini çaresiz ve çözümsüz hissetmediğini belirterek, seçmenlere “Oy kabinine girdiğinizde önünüzde üç fotoğraf duracak, onlara bu kez vicdan gözünüzle bakın” çağrısında bulundu.

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı desteklemek amacıyla Almanya'nın Köln kentinde 40 örgüt ve kurumun organizesiyle bir miting düzenlendi. Mitingi düzenleyen kurum temsilcilerinin konuşmaları, Rojava Halk Meclisleri Eş Başkanı Sinem Muhammed'in birer konuşma yaptığı mitingte sanatçılar Çetin Oraner ve Hozan Emekçi de sahne aldı. 

HDP Adayı Selahattin Demirtaş ise binlerce kişinin zılgıtları ve “Bijî Serok Apo” sloganları arasında sahneye çıktı. Demirtaş kitleyi selamladıktan sonra yaptığı konuşmada, yoğun sıcağa rağmen saatlerdir burada bekleyen, ülke hasretiyle kendi iradesine sahip çıkan herkese teşekkür etti.

IŞİD VE İSRAİL SALDIRILARINI KINADI

Demirtaş, bu uzun bekleyişten dolayı çok konuşmayacağını söyleyince kitleden “çok konuşun “diye sesler yükseldi. “Ben konuşurum da, ben konuşunca birileri çatlıyor” diyerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndermede bulunan Demirtaş, konuşmasının başında Rojava direnişini selamlayarak, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) çetelerinin saldırılarını kınadı.

Demirtaş, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinerek “Mazlum Filistin halkının özgürlük arayışının da yanında olduğumuzu, bütün ezilen halkların yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” diyerek, İsrail'in saldırılarını durdurmasını istedi.

Demirtaş, özellikle Almanya ve Fransa'nın hem İsrail saldırıları hem de IŞİD'e karşı sessizliğini anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti. IŞİD'in elinde Alman menşeli silahların olduğunun tespit edildiğini belirten Demirtaş, “Bu silahların oraya nasıl ulaştığını izah edilmesi gerekiyor “dedi.

Asıl eleştirilmesi gerekenin de AKP hükümetinin politikaları olduğunu ifade eden Demirtaş, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail politikasının “one minute”dan ibaret olduğunu belirtti. Askeri anlaşmalar, ekonomik anlaşmalar, Malatya'daki üsse dikkat çeken Demirtaş, İsrail lehine cumhuriyet tarihi boyunca en yoğun ilişkiler geliştirildiğini söyledi.

IŞİD MECLİS'E GİRSE ERDOĞAN BAŞ TACI YAPAR!

Demirtaş, hükümetin “ikiyüzlülüğüne” tepki gösterirken, “IŞİD denen barbarlar Kobanê'de Türkiye sınırına dayanmışlar, tek bir açıklama yapmadılar“ dedi.

HDP'nin Meclis'te yer almaması gerektiğini söyleyen Erdoğan'a tepki gösteren Demirtaş, “IŞİD'den biri milletvekili olsa, Erdoğan onu baş tacı yapacak“ diye tepki gösterdi.

Kelle koparan ve top oynayanlara Erdoğan'ın “kardeşim” dediğini söyleyen Demirtaş, “Eğer IŞİD'i desteklemiyorsan bir an önce Kobanê sınırını açman gerekiyor. Bu politikaların hepsi iki yüzlü politikaların, dış politikada teşhir olmuş halidir “dedi.

Aynı tutumun iç politika için de geçerli olduğunu söyleyen Demirtaş, iç politikada hiçbir zaman söyledikleri ile yaptıklarının tutmadığını belirtti.

YENİ BİR YAŞAM TEKLİFİ İLE HALKLAR SAHNEDE YERİNİ ALIYOR

Bunlara karşı “Yeni bir yaşam teklifi ile sahnede artık halklar yerini alıyor “diyerek sözlerini sürdüren Demirtaş, “İşte bizim demokrasi, özgürlük, kardeşlik adına projelerimizle ortaya çıkmamız nedeniyle paçaları tutuşmuş, foyaları dökülecek, o yüzden korkuyorlar” ifadelerini kullandı.

Kadınların Erdoğan'ın karizmasını çizdiğini söyleyen Demirtaş, Trakya'dan Hakkari'ye kadar her yerde kardeşlik ve adalete bir özlem olduğunu belirterek, HDP'nin adayının hakiki bir halk insanı olduğunu belirtti.

BİZ DAHA İLK GÜNDEN KAZANDIK

“Biz daha ilk gün kazandık. Bizim sevdamız hayalimiz koltuk değil ki. Daha aday olduğumuz ilk gün biz kazandık “diyen Demirtaş, Türkiye'de bugün havanın değiştiğini söyledi.

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bütün Türkiye'nin havası değişti. Mezhebimiz, etnik kimliğimiz ne olursa olsun, hep birlikte işsiz ve yoksuluz ya, o yüzden birleşelim dedik, halk iktidarını kendi ellerimizle kuralım dedik ya, o yüzden Türkiye'de başka bir heyecan, başka bir umut var. Türkiye'de artık insanlar kendisini çaresiz, çözümsüz hissetmiyor. Biz bir araya gelmeyelim diye ellerinden geleni yaptılar, şimdi sıra bizde. Bütün ayrılığı gayrılığı kaldırma imkanımız var. 72 millete bir nazarla bakacağız. İnsan olacağız önce.

90 yıldır halk adına millet adına iktidarı ele geçirip sadece kendi çıkarını düşünüyorlar. Kim iktidara gelirse geri kalanları, ezilmişleri unutuyor.

Öyle bir aday olsun ki kim nerde eziliyor, kimin yaşamına müdahale ediliyorsa, kim ki yoksul ve perişan ise onun yanında olsun. İlle Kürt, Türk, Ermeni, Laz, Çerkez olması gerekmez, hangi kimlik ve inançtan olursa olsun, işte böyle bir cumhurbaşkanlığı Türkiye'de mümkündür. Hükümetin ve parlamentonun denetlenmesi için de böyle bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Açık söylüyorum ben Cumhurbaşkanı olsam, ilk seçimde benin aday olduğum parti iktidar olur ve o da yanlış yasa getirirse onu da onaylamam.”

ERDOĞAN'I SEVENLER: DOĞRU KİŞİ BENİM BEN !

AKP seçmenlerine de seslenen Demirtaş, “Tayyip Erdoğan'ı sevenler, doğru kişi benim ben. Onu Cumhurbaşkanı yaparsanız, yanlış yapmış olursunuz. Çünkü sizin hak ve hukukunuzu savunacak birine ihtiyacınız var. Siz AKP'liler olarak bize yakın olanı seçelim derseniz, Türkiye'nin geri kalanına zulmedecek, yapmayın etmeyin” diye konuştu.

“Gelecek özgür günlerin garantisi biziz. Biz sadece Kürt, Türk, Alevi (..) değiliz, biz hepsiyiz, tamamıyız” diyen Demirtaş, Avrupa'daki seçmenlerin de Cumhurbaşkanını belirleyecek kadar oy potansiyeline sahip olduğunun altını çizdi.

ÜÇ FOTOĞRAFA VİCDAN GÖZÜNÜZLE BAKIN

Demirtaş son olarak seçmenlere şu çağrıda bulundu: “Oy kabinine girdiğinizde önünüzde üç fotoğraf duracak, her birinin gözüne dikkatlice bakın. Karşınızda üç fotoğraf ve siz onlarla baş başa olacaksınız, geçmiş dönemlerde kime oy vermişseniz verin,

ama bu kez vicdan gözünüzle bakın, hangisi bütün Türkiye halklarına nefes aldırır. Hangisi seçilirse bütün kimlikler kendisini özgür hisseder... Hangisi Çankaya'da olursa ben ibadetimi rahat yaparım, hangisi Çankaya'da olursa kimse benim özel yaşamıma karışamaz... Ona bakın, gözlerine bakın, ve en çok da şunu düşünün: Bunlardan hangisi ne çalıyor?  O mührü pusulaya basmanız sadece beş saniye sürüyor. Doğru yere mührü basmışsanız Türkiye'de yeni yaşamın yolunu açmış olacaksınız.” anf

 

Bu haber toplam 3443 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Japonya’daki Müslümanlar Ramazan Bayramı namazı10 Nisan 2024 Çarşamba 23:18
  • israil'de halk sokaklara döküldü07 Nisan 2024 Pazar 01:47
  • Gazze’de can kaybı 33 bin 137’ye yükseldi06 Nisan 2024 Cumartesi 16:59
  • 120 bin Müslüman Mescid-i Aksa'da saf tuttu06 Nisan 2024 Cumartesi 16:56
  • İsrail, İran savaşın eşliğinde04 Nisan 2024 Perşembe 23:26
  • 6 büyüklüğünde deprem04 Nisan 2024 Perşembe 14:44
  • Tayvan'da 7.2 büyüklüğünde deprem!03 Nisan 2024 Çarşamba 12:24
  • İsrail, İran Büyükelçiliğini hedef aldı!02 Nisan 2024 Salı 11:07
  • Çocuk yapana 75 bin dolar!01 Nisan 2024 Pazartesi 21:21
  • ABD’den İsrail’e askeri mühimmat ve savaş uçağı yardımı30 Mart 2024 Cumartesi 13:21
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim