• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Demirtaş özerklik istiyoruz

Demirtaş özerklik istiyoruz
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, referandumda boykot istedi özerklik talebini yineledi.

       BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''(Halk oylamasında) Boykot, 'biz artık özerk Dersim yönetimi istiyoruz. Biz artık özerk Dersim parlamentosu istiyoruz ve biz artık kendi coğrafyamızda, bölge meclislerimizde Zazaca'nın ikinci resmi dil olarak bu topraklarda hayat bulmasını istiyoruz' diyenlerin sesi olacak'' dedi.

Tunceli'de, Kışla Meydanı'nda partisinin düzenlediği barış mitinginde partililere hitap eden Demirtaş, 12 Eylülde yapılacak Anayasa referandumu için sandığa gidilmemesini istedi. BDP olarak halk oylamasının boykot edilmesi için çalıştıklarını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

''Boykot, 'biz artık özerk Dersim yönetimi istiyoruz. Biz artık özerk Dersim parlamentosu istiyoruz ve biz artık kendi coğrafyamızda, bölge meclislerimizde Zazaca'nın ikinci resmi dil olarak bu topraklarda hayat bulmasını istiyoruz' diyenlerin sesi olacak. Bu ses ne kadar güçlü çıkarsa, halkın gücünü, halkın el ele, yürek yüreğe, omuz omuza vermiş, kendi özgürlük alayını bütün dünyaya anlattığı oranda olacak. İşte referandum, işte boykot bunun fırsatıdır. Elbette bu fırsatı Dersimliler de kaçırmayacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Şimdiden özerk Dersim'e doğru açılan yollar, bizlere, bütün halkımıza da hayırlı uğurlu olsun. Çünkü biz inanıyoruz ki, bu ülkeye özerk yönetimler gelecek ve Dersim tarihte olduğu gibi, bir dönemler olduğu gibi, yine kendi kendini yönetecek. Yine kendi iradesiyle 'Dersim Cumhuriyeti budur' diyecek. Bundan şüphemiz yoktur.''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun genel af talebine Başbakan Erdoğan'ın verdiği tepkiyi de değerlendiren Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu genel af tartışmasında Kılıçdaroğlu'na, CHP'ye bir mesajı vardı onun. Dedi ki, 'sana bir gıdım su bile yok.' Elbette ki, Kerbela çocukları bunun ne demek olduğunu biliyorlar. Ey Başbakan sen 'Kerbela'nın çocuklarına bir gıdım su bile yok' diyorsan ve o genel başkan buna karşı sessiz kalıyorsa, bizim tahammülümüz, bizim sabrımız taşıyor. Biz bunu kabul etmeyeceğiz. Biz başbakanın bu hakaretlerine karşı Alevilere karşı yürüttüğü bu inkar politikasını, bu asimilasyon politikasını durduracağız. Bunun için öncü güç Dersim halkıdır. Dersim gençliğidir. Görev de sizdedir, nöbet de sizdedir.''

DERSİM TARTIŞMALARI SAMİMİ DEĞİL

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da Başbakan Erdoğan ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Dersim üzerine tartışmalarını da samimi bulmadığını söyledi.

Kışanak, ''1 Ekim günü o meclis açıldığında vereceğimiz ilk yasa teklifi, bir kez daha Dersim adının iade edilmesi olacak'' şeklinde konuştu.

Kışanak'ın, ''Dersim adını, tüm coğrafyamızda bizden geri aldıkları isimlerimizi geri almak istiyor musunuz?'', ''Demokratik özerklik istiyor musunuz?'', ''Demokratik özerk Kürdistan istiyor musunuz?'' şeklindeki sorularına alandakiler ''evet'' şeklinde cevap verdi.(kaynak:basından)

 

 

      

Bu haber toplam 2705 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim