• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Demirtaş Roboskili aileleri ziyaret etti

Demirtaş Roboskili aileleri ziyaret etti
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünü ziyaret ederek acılı ailelerle bayramlaştı.
HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ramazan Bayramı ve seçim gezileri kapsamında Şırnak ziyaretinin son durağında Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünü ziyaret etti. Roboski köyü girişinde Demirtaş'a eşlik eden yüzlerce araç konvoyunun trafiği tıkatması nedeniyle halk araçlardan inerek Roboski köyüne yürüyerek ulaştı.
 
Demirtaş ve beraberindeki heyeti yüzlerce Roboskili alkış ve zılgıtlarla; katliamda yaşamını kaybeden aileler ise çocuklarının resimlerini taşıyarak ve siyah elbiseler giyerek karşıladı. Burada katliamda yaşamını yitirenler anısında saygı duruşu yapılırken “çarxa şoreşe” marşı okundu.
 
Roboski aileler adına konuşan Ferhat Encü, 2,5 yıldır Roboski katliamının yaşandığını belirterek o günden beri bayramı yas olarak ilan ettiklerini söyledi. Bu bayramın barışa ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Encü, Roboskiler adında Demirtaş'ın ziyaretinden dolayı Demirtaş'a teşekkür etti.
 
'Ardından konuşan Demirtaş, bayramın bütün Kürt halkı başta olmak üzere, bu coğrafyada yaşayan ezilen halklara barış ve demokrasi getirmesini diledi. Dün 301 insanın devlet eli ile katledildiği Soma'da bugün ise 34 gencin katledildiği Roboski de olduğunu belirten Demirtaş, Somada’ki acılı annelerin ve ailelerin bayram selamlarını Roboskili ailelere getirdiğini söyledi.
 
Bu ülkede herkesin devletin haksızlığını gördüğüne ve bu devletin hiç kimseye insanlık muamelesi yapmadığına dikkat çeken Demirtaş, "Devlet, Kürt halkının dilini yok saydı. Kürdü yok saydı, zülüm yaptı. Artık Türkiye'deki diğer halklar da Kürt halkına yapılan bu haksızlığı görüyor ve artık barışın vakti olduğunu anladı" dedi.
 
Türkiye ve Kürdistan'da yaşayan halkların devletin zulmünden artık bıktığını ifade eden Demirtaş, halkların kendisine bağıran çağıran bir başkanı istemediğini belirterek halkların artık barış, adalet ve kardeşlik içerisinde olan bir devlet istediğini ve bunu cumhurbaşkanlık seçimi ile gerçekleştireceklerini belirtti. Erdoğan'ın Soma ve Roboski halkından şu ana kadar özür dilemediğini vurgulayan Demirtaş, böyle bir insanın acılı ailelerin başkanı değil de, ancak sermayenin başkanı olabileceğini dile getirdi.
 
Hükümetin Roboski katliamının üstünü yargı ile kapattığını söyleyen Demirtaş, "Bu tepelerin arkasında 34 genci katlettiler. Bir on başına bile disiplin cezası vermediler. Robosksili aileler kimseye bir haksızlık yapmadı. Erdemli ve onurlu bir duruş sergileyerek çocukların katillerin yakalarına yapıştılar. Demek ki çözüm Erdoğan'ın iki dudağı arasından geçmiyor. Çözüm ve barış annelerin acıların birleştirmesinden geçiyor. Bu ülkede evlatları katledilen aileler bir oldu, gözyaşları aynı aktı" şeklinde konuştu. 
 
"Roboski'yi unutursak kalbimiz kurusun diyen kim varsa bilsin ki seçimden sonra bunun hesabını biz soracağız" diyen Demirtaş, kazandıkları taktirde başta Roboski, Soma katliamları olmak üzere bütün katliamların hesabını soracaklarını söyledi. Demirtaş, daha güzel bayramlar için el ele vererek birlik ve beraberlik içinde çalışıp zaferi kazanmak istediklerini ifade etti. 
 
Yapılan konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindeki heyet, yaşamını yitirenlerin gömüldüğü mezarlığı ziyaret ederek dualar okudu. Duaların ardından heyet Roboski’den ayrıldı. ANF
 
demirtas-roboski-1.jpg
 
Bu haber toplam 6052 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim