• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Demirtaş: Yüksekova’da gerginlik yok, katliam var

Demirtaş: Yüksekova’da gerginlik yok, katliam var
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Yüksekova’da yaşananlara ilişkin twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle: “Yüksekova’da gerginlik yok, katliam var. Halka karşı doğrulttuğunuz her silah ters tepecek ve başlattığınız savaşınızın altında kalacaksınız. 

Medya susarak katliamlara ve savaşa ortak olmaya devam etmekten hiç mi ders çıkarmadı. 90’larda sustunuz da her şey daha mı iyi oldu. Halkın özgürlük arayışını durduracak silahı henüz kimse icat edemedi, denenmiş ve başarı ihtimali sıfır olan yöntemlerden vazgeçin artık” dedi.

3

Ne olmuştu?

Hakkari valiliği, ilçede saat 23.30’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Yasağın başlamasının ardından Kışla mahallesinde patlama sesleri duyulduğu ifade edilierken patlama sesleriyle birlikte Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerinde çatışmalar şiddetlendiği belirtildi.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberde Yüksekova’da en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin de yaralı olduğu ifade etti.

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra çıkan çatışmalara ilişkin imc tv’ye değerlendirmelerde bulundu.

Zeydan, İlçenin dışına tankların konuşlandırıldığını belirten Zeydan, Alay’dan ve Tabur’dan yapılan atışlar nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, “Dün 23.00’dan itibaren 3 mahalleye çok yoğun saldırılar yapılmış ve bu saldırılar şiddetlenerek devam ediyor.

Bizim son aldığımız duyumlara göre 3 mahallede 20’ye yakın yaralı var ve çoğunun durumu ağır. Oraya yardıma gitmeye çalışan hakla ateş açılıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu imc tv’ye değerlendirmelerde bulunarak, “Müthiş bir hukuk dışılık ve gözü dönmüşlük var” dedi.

Yüksekova’da halk sokaklara çıktı, operasyonlara tencere tava çalarak tepki gösterdi.

Bu haber toplam 5678 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim