• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Demirtaş'tan ‘dokunulmazlık’ açıklaması

Demirtaş'tan ‘dokunulmazlık’ açıklaması
Dokunulmazlık teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından, toplanan HDP Grubu toplantısı sona erdi.

Dokunulmazlık teklifinin Meclis’te kabul edilmesinin ardından, toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş açıklama yaptı.

Yüksekdağ: Mücadele yeni başlıyor

Yüksekdağ’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“Bu darbeci siyasetin pratiğinin son perdesi oynandı. Onlar açısından son perde olabilir, bizim için mücadele daha yeni başlıyor.

“Onlar tarihe bu yüz karasıyla geçecekler. Bir kere daha demokrasiyi katletme suçu  eklenecekler listeye. Biz direnenler, bugünden sonra bu demokratik direnişi her yerde daha da güçlendireceğiz.

“Meclis’teki üç siyasi parti 376 oyla dokunulmazlıkların kaldırılmasına, anayasaya aykırı, siyasi etiğe aykırı bu yasanın onaylanması konusunda uzlaştı. Siyasi haritanın daha da netleştiğini söyleyebiliriz. Türkiye tutarlı bir şekilde demokrasiden yana olanlar, direnenler; karşı çıkanlar olarak ikiye ayrıldı.

“O 376 oyu veren milletvekillerinin bir kısmı AKP ve destekçisi MHP olmak üzere baskıcı rejimi pekiştirmek ve bundan sonraki süreçte bu rejimin devamını sağlamak konusunda uzlaştılar.

“Açık bir saldırı hareketi içerisine girdiler, zorla bu siyasi baskıya yönlendirdiler. Dışındaki milletvekilleri de bu dayatmaya boyun eğdiler.

“HDP, bu tablo içerisinde direnen tek demokratik güçtür. HDP bu meclis çatısı altında ve yaşam alanlarında demokrasinin ana muhalefetin odağı haline gelmiştir.

“Bugünden sonra ana muhalefet odağının geliştirilmesi süreci başlamıştır. Asla tek bir adım atmadık geriye, ileriye kararlı ve sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

“Halkımızın iradesi, demokratik değişim gücü bizden yana. Onlar eskiyen ve köhneyen siyaseti temsil ediyorlar. İleride utanacakları bir sonuca imza attılar. Gelecek bizimdir.

“Bizler bu oylama yapılmadan bu darbe hareketinin, kadın iradesine dönük bir darbe olduğunu söylemiştik. Bakın, bugün Meclis’e getirilen yasalarla kadını yüzyıllar ötesine götürülecek saldırganlık, kadınlara ve Türkiye halklarına dayatılıyor.

“Bizler bu tasfiye operasyonu, darbe hareketi karşısında kadınıyla erkeğiyle bütün Türkiye halklarıyla birlikte direnmeye devam edeceğiz. Görecekler ki direnenler kazanacak.

Demirtaş: Burada fazlalık olan faşizmdir

Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

“Hiçbir arkadaşımız mahkeme veya savcılıkların davetine gönüllü olarak gitmeyeceklerdir. Burası halkın malıdır. Kimsenin malı değildir.

“Aleni bir şekilde diktaya giden yolda ‘Saray’ı güçlendirmek adına yapılan hamleyi kabul etmemizi beklememelidir. Bugün 2,5 parti bir araya gelerek yasayı onaylamış oldu.

“Bütün Türkiye, en azından vicdanı olanlar bu darbe sürecine hukuk dışı ahlak dışı ittifakı net bir şekilde görmüştür. Bizi normal olağan bir yargılama sürecine davet etmiş olsalardı çekinmezdik. Adil bir yargılanmanın gerçekleşeceğine inansak aklanamayacağımız hiçbir suçumuz olmadığı için yargılanırdık.

“Adli yargılanma olacakmış gibi bir aldatmacaya da biz figüran olmayacağız. İfademizi almak isteyenler bizi zorla götürecekler.

“Bunların hepsi bir siyasi krizdir, hukuk yok çünkü ortada. Tıpış tıpış gitmeyeceğiz. Bizi ifadeye çağırmak isteyen savcı hakime şimdiden sesleniyorum, ya tutuklama ya yakalama kararı çıkaracaksın. Bu oyuna alet olmayacağız.

“Mücadele daha yeni başladı. AKP-CHP ve yarım parti MHP ile gerçekleşen darbeyi durdurmak için daha çok olanak var.

“Şu gördüğünüz parlamento faşistlere ait değildir. Fazlalık olan biz değil, faşist zihniyettir. Burada birilerine yer olmayacaksa faşizme ve ırkçılığa yer yoktur.

“Bizi buradan kovmaya çalışan zihniyet bilsin ki fazlalık olan sizsiniz. Biz atanan memurlar değil, halk iradesini koruyoruz.

“Her şeyini sattığınız koltuklarınızı korumak için burada değiliz biz. Sonuna kadar sürdüreceğiz. AYM’ye iptal ve bireysel başvuru olmak üzere sonuna kadar kullanılacak imkanlar.

“Tabii ki bize yönelik her hamlenin karşılığını görecek, hele ‘Saray’daki ucuz kasaba polisi aklından çıkarmasın. Sanki biz terk edeceğiz, o da başkanlığa ulaşacak. Öyle olmayacak, biz alanları ona dar etmeye devam edeceğiz.

“Biz demir leblebiyiz. Bizi her çiğnediğinde dişlerin dökülecek, halkı ısıracak diş kalmadığı sürece bu devam edecek. El mi yaman bey mi yaman göreceğiz.

“İlk turda da CHP’nin oylarıyla yüksek çıktı. Aleni bir CHP desteğiyle oldu. Gözaltına alınan her arkadaşımız CHP’nin desteğiyle bu uygulamaya maruz kalmış olacak. Meclis’te tek bir muhalefet partisi kaldı, HDP’dir o da.

İptal başvurusu

“Bizim AYM’ye iptal başvurusu için 52 milletvekiline ihtiyacımız var. Bizim sunacağımız dilekçeye imza atsınlar. Dava açmaya yetmiyor bizim sayımız. 52 cesur yürek var mı onu da önümüzdeki hafta imzaya açıldığında göreceğiz.”

Kaynak: İHA
Bu haber toplam 3611 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim