• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Demokratik zemin de mücadelemiz devam edecek

Demokratik zemin de mücadelemiz devam edecek
HDP Hakkari il örgütü kayyum atamalara tepki göstererek demokratik zeminde mücadeleye devam edeceğini belirtti.

İçişleri bakanlığı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyum atamalarına teki göstererek demokratik zeminde mücadeleye devam edeceklerini belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari il örgütü konuyla ilgili il binasında İl yöneticilerin katılımıyla bir basın toplantısı yaptı. İl Eşbaşkanı Sinan Kaya’nın yaptığı açıklamada şunlar belirtildi.

“Değerli basın emekçileri yurtsever halkımız, AKP ve MHP’ güruhunun Kürt halkı iradesini ipotek altına alma çalışmaları ve halkın iradesini yok sayma politikaları hız kesmeden devam etmektedir. Türkiye ve Kürdistan halklarının ezici çoğunlukla kendisine irade bayan ettiği seçilmişlere kayyım atama, milyonlarca insanın iradesini hiçe sayma ancak ve ancak üçüncü dünya ülkelerinin izleyeceği bir yol olmalı.

Türkiye ve Kürdistan halklarının acilen demokrasiye, evrensel insan hakları beyannamelerine, yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğu böyle bir dönemde,bu antidemokratik uygulamaları kabul etmeyeceğimizi, meşru zeminde demokratik bütün haklarımızı kullanacağımızı AKP ve MHP güruhuna hatırlatırız” dedi.

“Halkların nefes almaya ihtiyaç duyduğu yeni bir sürecin başlama umudu taşıdığı bir anda, krizden beslenmek vicdani duygulardan pay almamaktır. AKP ve MHP faşizmine sesleniyoruz insanların düşüncelerine, iradelerine saygı duyun totaliter bir rejim bu halklara kaybettirir” diyen Kaya açıklamasını şöyle sürdürdü.

“5 ay önce bu halk bir tercih yaptı ve seçeneğini kayyımlardan yana değil, seçilmişlerden yana kullandı, birçok yerde kayyımlarla seçim yarışına girdiniz ve kaybettiniz. Kaybetmek, kaybetmeyi kabullenmekte bir erdemliliktir bari bundan yoksun olmayın, her bir belediyeye milyarlarca borç bıraktınız, yolsuzluklarınız Sayıştay raporlarına dahi yansıdı, hırsızları göndermek yerine!

hdp-015.jpg

 Bunları ifşa edenleri görevlerinden uzaklaştırdınız batınız batacağınız kadar bu halkın yakasından düşün. Diyarbakır Mardin ve Van illerimizde ezici çoğunlukla alınan belediyelerimizi halka ve halkın kendisine irade tayin ettiği seçilmişlere devredin.

 Aksi takdirde tarihe ikinci defa kara bir leke olarak gireceksiniz, bu zihniyet tarihin en kirli en utanılacak yerlerinde daima anılacaktır ve ne yazık ki utanılarak anılacaktır” dedi.

Bu haber toplam 2257 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim