• BIST 9540.42
  • Altın 2490.432
  • Dolar 32.5053
  • Euro 34.822
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Deniz Gezmiş köprüsü yeniden onarıldı

Deniz Gezmiş köprüsü yeniden onarıldı
Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, idam edilişinin 40. yıl dönümü nedeniyle Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Zap Suyu üzerine yaptıkları asma köprüyü yeniden onardı.

Haber: Feyzullah Taş- Devrimci üniversite öğrencileri tarafından 1969 yılında Hakkari'den 25 kilometre uzaklıktaki Rezan köyü yakınlarında, Zap Suyu üzerinde inşa edilen köprü, 1999 yılında güvenlik gerekçesiyle bombalanarak tahrip edilmişti. Köprü, 1 Ekim 2010 yılında yazar Cezmi Ersöz'ün koordinatörlüğünde toplanan parayla aydın, yazar, sivil toplum örgütleri, siyasetçiler, sanatçı ve öğrencilerin katılımı ile onarılarak yeniden hizmete açılmıştı.

Yaklaşık 70 metre uzunluğunda ve 2.5 metre genişliğinde olan köprünün üzerinebir süre önce kimliği belirsiz kişiler tarafından yazılar yazılarak tabelalar sökülmüştü.
34 sivil toplum örgütünden oluşan Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Deniz Gezmiş'in idamının 40. yıl dönümü münasebetiyle köprüyü tekrar onardı. Köprünün üzerine yazılan değişik yazılar beton sıva ile kapatılarak sökülen tabelaların yerine yeniden "Devrimci Gençlik Köprüsü" yazılı tabelalar asıldı.

Onarım çalışmalarına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve Başkan Yardımcısı Ahmet Taş da katıldı. Onarımın ardından bir basın açıklaması yapan Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu Üyesi ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı İsmail Akbulut, "Bugün Denizlerin katledilişinin 40. yılı. 40 yıl önce, 'Ne kadar İstanbul, o kadar Hakkari' diyen devrimciler, Deniz'in yoldaşları, halklar arasında kardeşlik köprülerini somutlaştıran anlamlı çalışmalar yaptı" dedi.

Devrimci Gençlik Köprüsü ya da Deniz Gezmiş Köprüsü'ne bu anlamıyla Hakkarililerin, Kürtlerin büyük anlam biçtiğini, bu değeri ayakta tutmak ve yaşatmanın onu inşa etmek kadar anlamlı olduğunu ifade eden Akbulut, "Bizler, Hakkari Emek ve Demokrasi Bileşenleri olarak bu mirası ve onu inşa eden devrimcileri saygıyla anıyor ve mücadelelerinin bayrağını düşürmeyeceğimizi, faşizme inat demokrasi, özgürlük, barış ve halkların kardeşliği için omuz omuza mücadele edeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz" şeklinde konuştu.

kopru-1.jpg

 

kopru-2.jpg

kopru-3.jpg

kopru-4.jpg

Bu haber toplam 7595 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim