• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Derecik beldesi ilçe oluyor

Derecik beldesi ilçe oluyor
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırında bulunan Derecik beldesi, Yüksekova’nın il olmasıyla birlikte ilçe statüsüne kavuşuyor.

Hakkari ve Şırnak’ın isimleri değiştirilerek ilçe yapılması, Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılmasını öngören yasa tasarısında Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinin de ilçe olması ön görülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan yasa tasarısı belde halkında büyük heyecan oluşturdu. 

AK Partili Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Derecik'in ilçe olmayı hak ettiğini belirterek, "Herkesten Allah razı olsun. Derecik ilçe olacak Allah'ın izniyle. Yıllardır bunu bekliyorduk zaten. AK Parti hükümetine bu kararından dolayı teşekkür ederiz.

Bir an önce Derecik'e bir kaymakam istiyoruz. Bu millet her şeyi hak etmiştir. Daha önce bölgede resmi kuruluşlarda hangi kapıya gitmişsek bize hiçbir şey yapmıyorlardı. İşte bu FETÖ operasyonuyla gördük birçok yetkili görevden alındı.

Bir Karayolları Bölge Müdürü isteklerimizi geri çevirmiyordu. Kime gitsek bizim için bir şey yapmıyorlardı. İnşallah ilçe olduğumuzda bütün bu sıkıntıları aşacağız" dedi.

“Cumhurbaşkanına canımız feda”Beldede açılması planlanan ve Türkiye tarafında tüm hazırlıkların tamamlandığı Derecik Sınır Kapısı ile ilgili de açıklama yapan Çetinkaya, "Sınır kapımız hazır. İnternet hattı da çektik. Irak tarafında sorun var.

İnşallah o sorunlar da giderildiğinde sınır kapımız açılır. Sınır kapısı açılırsa beldemiz daha hızlı bir şekilde kalkınacaktır. Beldemizin 10 bin 200 nüfusu var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Canımız feda bu Cumhurbaşkanına. Sonuna kadar Sayın Erdoğan'ın arkasındayız.

Şu anda belde olmasına rağmen belediye olarak çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Şu anda yollarımız asfaltlanıyor. Yine yapımı devam eden hastane ve okul binalarımız var" diye konuştu.

“En ufak bir iş için 70 kilometre yol gidiyorduk”
Feyzullah Kaya isimli esnaf ise, en ufak bir işlem için yaklaşık 70 kilometre ötedeki Şemdinli ilçesine gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Yollarımız sıkıntılı. Derecik'in potansiyeli gelişime elverişli.

Bu işe vesile olan herkese teşekkür ederiz. Hem sosyal hem de ekonomik anlamda çok büyük bir katkı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Süleyman Kaya isimli vatandaş da, "Nüfus ve benzeri işlemler için buradan Şemdinli'ye kadar gidip gelmek zorunda kalıyorduk. Derecik'in bir an önce ilçe olmasını istiyoruz. Çok sevinçliyiz" dedi.

“Beldedeki üniversiteli işsizler iş bulur”
Ceyhan Üstündağ isimli fakülte mezunu market işletmecisi de, Derecik'in ilçe olması durumunda açılacak istihdam sahalarından faydalanarak kamu personeli olmayı istediği kaydetti. Üstündağ, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Derecik'in ilçe olması, olması gereken bir şeydi. İnşallah daha iyi hizmet gelir. Şu anda elektrik konusunda büyük problem var.

Tabi ilçe olmasının dezavantajlarından da bahsedenler var. İşte vergiler artar diyenler var, ama bence ilçe olması daha iyi olacaktır. İlçe olursa istihdam artar ve beldede bulunan işsiz üniversitelilerin iş bulma şansı artar" diye konuştu.

“Elektrik sorunu çözülür”
Beldede kuaförlük yapan Lokman Yaşar ise, ilçe olması durumunda en büyük problemleri olan elektrik sorununun çözüleceğini umduğunu dile getirdi. Derecik'in ilçe olması için "şahane oldu" diyen Yaşar, şöyle devam etti: 

"Yüksekova'nın il olması ve Derecik'in ilçe olması çok iyi oldu. Hakkari zaten bize biraz ters bir yerdeydi. Belediye Başkanımızın bu anlamdaki çabaları için teşekkür ederiz."

İlçe olmanın en büyük avantajının iş imkanlarının çoğalması olduğunu belirten Tahir Cengiz isimli vatandaş da, "Çok sevinçliyiz. Derecik'in nüfusunun artması ve resmi kurumların gelmesi ile imkanlarımız artacaktır.

Bu konuda emeği geçen ve girişimlerde bulunan kim varsa Allah razı olsun" şeklinde konuştu.İHA

Bu haber toplam 5566 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim