• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Derecik halkı Rabia işaretiyle “Evet” diyecek"

Derecik halkı Rabia işaretiyle “Evet” diyecek"
​Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat referandum çalışmaları kapsamında Derecik beldesi ile bağlı köylerini ziyaret etti.

16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan halk oylaması için Adalet ve Kalkınma Partisi Hakkari İl teşkilatı Kuzey Irak’ın sıfır noktasında çalışmalarına hız verdi.

Referandum çalışmalarına, Ak Parti Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat, MKYK Üyesi Emrullah Gür, Ak Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, Ak Parti eski Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Ak Parti eski Milletvekili adayı Osman Kızılban, 

 Ak Parti eski İl Başkanı Av. Abdulmecit Tarhan ile Parti  yöneticiler, Dereciğe bağlı Kırca köyü,Uluşan köyü,Oslu Köyü,Akgören Köyü, Konur köyü ,Aktütün köyü, Uğuacan köyü, Dereyanı köyü, Boğaz köyü ve Beyurdu köylerini,ziyaret etti.

Ardından Başkan Fırat Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya`yı evinde ziyaret ederek referandum çalışmaları kapsamında bilgi alışverişinde bulundu.

“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLACAĞIZ”
Burada kısa bir açıklama yapan Belediye başkanı Ekrem Çetinkay,” Derecikli gerdi aşireti olarak mücadelelerinin Türkiye mücadelesi ile bir olup birlik olup hep birlikte Türkiye olacaklarını ifade ederek bu onurlu mücadeleye el ele verip “EVET” diyerek yollarına devam edeceklerini” söyledi.

“BU SEÇİM 15 TEMMUZ`UN ERTESİ GÜNÜDÜR”
Ardından söz alan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, Siyasi parti seçimi yapılmadığının altını çizerek, bu seçim milli irade ile vesayet rejiminin oylanacağı seçim olacak dedi.

Fırat,” Bu seçim 15 Temmuz’un ertesi günüdür. Demokrasiye nasıl sahip çıktığınızı ancak bu oylama ile ispat edeceksiniz, Derecikli vatandaşlarımızın terörle mücadelede yıllarca nasıl mücadele ettiğinin bilincindeyiz.

Birçoğumuz teröre karşı mutlaka bir yakınını şehit vermiştir. İşte terörün bitirilmesinin çok önemli olduğu bir noktadayız. Emin olunuz ki 17 Nisan’dan itibaren artık terörün sesinin kesilmesi muhtemeldir. Bu bilinçle mutlak surette yeni Türkiye için Evet oyunu vermemiz gerekiyor" dedi.

“GÜÇ MİLLETTE DENETİM MECLİSTE”
Çalışmalarımızda 16 Nisan’da oylanacak olan anayasa değişikliğiyle beraber gücün millette denetimin mecliste olacağını ifade eden Fırat, Hızlı icraatlar ve etkili bir hükümet için “EVET” denmesi gerektiğini vatandaşlarımıza belirtirken istikrarın da devam edeceğini özellikle vurguluyoruz.

Vatandaşlarımızın kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak adına tek tek soru cevap halinde görüşmelerimiz de oluyor”

“DEVLETİMİZ MİLLETİYLE BÜTÜNLEŞECEK"
Yeni sistemin hızlı karar alan, hızlı icraat yapan etkin bir yönetim modeli olacağına vurgu yapan Başkan Fırat, "Bu referandumda devlet ve millet bütünleşecek, çift başlı sistem ortadan kalkacak. Bu referandum ile 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz zihniyetine 'dur' diyeceğiz.

Daha demokratik daha özgür bir Türkiye'nin geleceğini oylayacağız. Ben özelde Derecik, genelde ise tüm halkımızın 16 Nisan'da çok yüksek oranda 'evet' diyeceğine gönülden inanıyorum. Vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu ışığı ve umudu görüyorum" diye konuştu.

“EVET TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ OLACAK”
Referandumun Türkiye'nin geleceğini ilgilendirdiğini söyleyen Başkan Fırat, "Bu sistemi halkımıza tüm detaylarıyla anlatıyoruz. 16 Nisan'a kadar mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezerek halkımıza neden evet denilmesi gerektiğini anlatacağız.

Yeni Türkiye'nin geleceği için 'evet' diyor. Ancak inanıyorum ki 16 Nisan'da bir “EVET“ ile rekor kıracağız" ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

ozbek-1-004.jpgozbek-m-002.jpgozbek-2-002.jpg
 

Bu haber toplam 3633 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim