• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Deva Partili Ölmez’den ilk açıklama

Deva Partili Ölmez’den ilk açıklama
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Kurucular Kurulu üyesi Hakkarili Genç Hukukçu Rojhat Ölmez, Hakkaride teşkilatlanma çalışmalarına başladıklarını açıkladı.

Değerli Basın Mensubu,

Demokrasi ve Atılım Partisi, Sayın Ali Babacan’ın öncülüğünde geçtiğimiz Mart ayının ilk haftası içerisinde kurulmuş bulunmaktadır. Partimizin kısaltması DEVA’dır. Doksan kişilik Kurucular Kurulu üyeleri arasında şahsen bulunmaktan onur duyduğum partimizin Genel Merkez birimleri oluşturulmuştur. Gururla ifade etmek isterim ki, kurucularımızın %30’u kadınlardan, yaklaşık %20’si gençlerden oluşmaktadır. Partimiz farklı kesimlerden ve fikirlerden insanların demokrasi, hukukun üstünlüğü ve refah idealleriyle bir araya geldikleri bir oluşumdur.

İçinde bulunduğumuz salgın döneminin zorluklarına ve kısıtlamalarına rağmen memleketimizin 81 vilayetinde ve 922 ilçesinde il ve ilçe teşkilatlarımızın oluşturulması çalışmalarına başlanmıştır. Teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde 18 bölge komisyonu oluşturulmuş durumdadır. Hakkâri ve Van illerimizi de kapsayan bölgemizde de çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız. En kısa sürede il ve ilçe başkanlıklarımız oluşturulacaktır. Büyük bir kısmı karantina sürecinde geçen bu kısa dönemde 60 bin gönüllümüzün partimiz çalışmalarına katılmak üzere başvurmuş olması bizim için ayrıca sevindirici olmuştur. Üyelik ve gönüllülük başvurularımız halihazırda partimizin internet sitesi üzerinden devam etmektedir. Sevinerek ifade etmek isterim ki, Hakkâri il ve ilçe teşkilatlarımızın oluşumu için yoğun bir talep ve ilgi ile karşılaşmış durumdayız. Bölgemizde halkımız şimdiden partimizin çalışmalarına teveccüh göstermiş durumdadır. Bu teveccüh bizleri daha da fazla çalışmaya ve sorumluluk almaya yöneltmektedir.

ali-babacan.jpg

Değerli Basın Mensubu,

DEVA Partisi herhangi bir partiye, kişiye veya gruba tepki olarak kurulmuş değildir. Partimizin kurulma gerekçesi ülkemizin sorunlarının çözümünde sorumluluk almaktır. Farklı partilerde yer aldığımız dostlarımızla kısır çekişmeler içerisine girmek için değil, akıl akıldan üstündür ilkesiyle ülkenin sorunlarının çözümünde birbirimize farklı görüşlerle destek olmak için siyaset alanına girmiş bulunuyoruz.

Başta parti liderimiz Sayın Ali Babacan olmak üzere kurucu kadrolarımız ülkemizin sorunlarının farkında olduğu gibi, çözümün nerede olduğunun da bilincindedir. DEVA Partimiz ülkemizin sorunlarına demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve barışçıl politikalarla çözüm bulunabileceğinin farkındadır. Nitekim, parti programımızın henüz ilk paragrafında ifade edildiği üzere,

“Demokrasi ve Atılım Partisi, parti programında yer alan politikaların gerçekleştirilmesi suretiyle; kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı; katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu; uluslararası sözleşmeler ve evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, katılımcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği; herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur”.

babacan-1-004.jpgDeğerli Basın Mensubu,

DEVA Partisi olarak bölgemizde yaşanan sorunların çözümünün de demokrasi ve özgürlüklerden geçtiğini biliyoruz. Nitekim, bu bölgenin bir evladı olarak öncelikle Sayın Ali Babacan’ın şahsının ve ardından parti programının bu konuda verdiği güvene dayalı olarak partimizin kurucularından biri olmuş durumdayız.

Değerli Basın Mensubu,

Ülkemizin benzeri görülmemiş bir salgınla mücadele ettiği bu zor günlerde, hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, hasta vatandaşlarımıza acil şifalar dilerken, halkımızın dertlerinin DEVA’sı olduğunu; el birliğiyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz olmadığını bir kez daha hatırlatır; halkımızı DEVA Partisi çalışmalarını takip etmeye, bu çalışmalara katılmaya ve destek vermeye davet ederim.

Saygılarımla,

Rojhat ÖLMEZ

Hukukçu

DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi

Bu haber toplam 4891 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim