• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni
Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen törenle Diyarbakır Sur’da şehit olan Teğmen Abdulselam Özatak ve 15 Temmuz hain tarbe girişiminde çocuğu ile birlikte gazi olan Veysi Kahraman’nın ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Hakkari Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Orduevinde düzenlenen törene Hakkari Valisi  Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, 23. Dönem Hakkari Milletvekili A. Muttalip Özbek,

 Hakkari Barosu Başkanı Av. Zeydin Kaya, Vali Yardımcıları Bekir Abacı, M. Nurullah Karaman,  Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, ASP İl Müdürü H. Salih Kaya ile kurum amirleri şehit ve gazi aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şehit aileleri ve gazilere yönelik mesajının okunmasının ardında konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, İşte bunlar Türk milletinin kahraman evlatlarıdır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, gazimizi bir kez daha kutluyorum dedi.

Vali Toprak,”Çok kıymetli madalyayı burada şehit ve gazimize takdim edeceğiz. Diyarbakır Sur’de 5 Şubat 2016 yılında terör örgütünü kendini de gömdüğü hendek operasyonları neticesinde kahramanca çatışan Teğmen Abdulselam Özatak kardeşimiz de şehit olmuştu. Bu kardeşimiz Diyarbakır Cezaevinde görevli olmasına rağmen kendi arkadaşlarının yaralanması ve şehit olması üzerine kendi isteği ile özel harekat timinde görev talep etmiş.

Çıkan çatışmada 5 arkadaşı ile birlikte yaralanmış ve kendisi burada şehit olmuştur. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum ve Allahtan rahmet diliyorum. Gazi alan Veysi Kahraman kardeşimizde 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimine her onurlu Türk vatandaşı gibi o anda refleks  göstermiş ve o anda  genel kurmay başkanlığı önündeki hainlere göstermiş olduğu mücadelede çocuğu ile birlikte gazi olmuştur.

Bu iki kardeşimizi ulvi amaçlar doğrultusunda canlarını ortaya koymuşlar birisi şehit olmuş diğer kardeşimiz de gazilik mertebesine ulaşmıştır” dedi.

Şehit ve Gazi aileleri ise kendisine verilen madalyadan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere ilgililere teşekkür etti. Haber: Feyzullah Taş

madalya-1.jpgmadalya-2.jpgmadalya-3.jpgmadalya-4.jpgmadalya-6.jpgmadalya-5.jpgmadalya.jpg

Bu haber toplam 3064 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim