• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Devrimci Gençlik Köprüsü açılışı yapıldı

Devrimci Gençlik Köprüsü açılışı yapıldı
Hakkari Devrimci Gençlik köprüsü görkemli bir törenle hizmete girdi.

HAKKARİ - (İHA) - Hakkari'de devrimci gençliği tarafından 1968 yılında Zap vadisi üzerinde inşa edilen ve 1999 yılında bombalanarak yıkılan ''Devrimci Gençlik Köprüsü'' yüzlerce kişinin katılımıyla yeniden hizmete açıldı.

foto-galeri.jpg

Yazar Cezmi Ersöz'ün çağrısıyla 10 ekim'de Kuruçeşme arena'da yapılan dayanışma konserinden elde edilen gelirin yanı sıra sanatçı, aydın, yazar ve sivil toplum örgütleri tarafından yeniden onarılan ''Devrimci Gençlik Köprüsü'' bugün düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

 

Köprünün açılışı öncesinde bir konuşma yapan BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, sistemin imhasına karşı tarihsel devrimci bir anıyı yeniden yaşatma ve barış dizeleriyle yazma gününde olduklarını söyledi. Av. Geylani, "Hakkari halkına bu sevinci yaşatan düşünceye, emeğe ve bunun aktörlerine selam olsun. Hakkari zap suyu 68 kuşağı deniz yoldaşlar ve dağlar ne kadar birbirlerini örerek tamamlayan değerler ve olgulardır. Özgürlük ve barış sevdasında direnen Hakkari ve dağlarının önündeyiz. Köprünün onarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

 

Bu köprü bizim evladımız, onurumuz, gururumuz, geçmişimiz, geleceğimiz diyen yazar Cezmi Ersöz ise,"Birazdan Türkiye’nin dört bir tarafından üniversiteli öğrenciler buraya gelerek bir barış zinciri oluşturacaklar. Her bir öğrenci Türkiye’deki bir şehri temsil edecek. Bu öğrencilerimiz el ele verip bir barış zinciri oluşturacaklar. bu köprüyü biz Türk ve Kürt emekçileri, Türk ve Kürt aydınları, Türk ve Kürt sanatçıları, Türk ve Kürt sivil toplum örgütleri ve Türk ve Kürt öğrencileri ile birlikte yaptık. Bundan sonra artık kirli savaş yanlıları rant yanlıları, darbeciler ve korku tüccarları korksunlar. Artık bizim sesimiz daha çok çıkacak, barış sevenleri sesi daha çok çıkacak. Daha yeni geçitli köyünden geldik. Orada ailesinden 9 kişi kaybeden bir insanla sohbet ettik ve yüreğimiz dağlandı. İnsanları mayınla havaya uçuranlar korksun bundan sonra. Bundan sonra sesimiz çok gür çıkacak bundan emin olun. Şunu da itiraf edeyim. Bu ülkenin en nazik, en içten, en konuk sever insanları Hakkari'de yaşıyor. Buraya uzaklardan gelen sanatçı dostlarım, yoldaşlarım, sizin hevaller, ve eşim var. Vaziyet ediyorum. Vaziyetim bu benim mezarımı bu köprünün ayaklarından birine yapsınlar. Ölüm Allah'ın emri elbette o barış gününü kutlayacağız. Aynı günün ezik çocukları olarak halaylar çekeceğiz. Çok acı çektik, önce birbirimizi sarılarak ağlayacağız. Hıçkıra hıçkıra ağlayacağız ve sonra güleceğiz. Sizler çok büyük bedeller ödediniz direndiniz. Ağır bedeller ödediniz, özgürlüğü ve bu hakları annenizin ak sütü gibi helal olsun size kazandınız" dedi. 

 

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da, köprünün belki fiziki anlamada birçok kişiye hizmet etmediğini ancak manevi değerinin büyük olduğunu söyledi. Bedirhanoğlu, KCK' nın eylemsizlik kararını 1 ay uzattığı bugünde bu köprünün açılmışını yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. 

 

yapılan konuşmaların ardından milletvekili av. Hamit Geylani ve yazar Cezmi Ersöz devrimci gençlik köprüsü'nün açılışını yaptı. açılışın ardından milletvekili, aydın, yazar, sanatçı ve törene katılanlar hep birlikte köprünün üzerine zap vadisi'nin karşı tarafına geçerek geri döndü. daha sonra barışı simgelemek üzere Hakkari'ye 81 ilden gelen üniversiteli öğrenciler, törene katılanlar tarafından alkışlarla karşılandı.  gençlik barışa köprü olacak,' 'yaşasın hakların kardeşliği, ' 'savaşa hayır barış hemen şimdi', şeklinde sloganlar atan üniversiteli öğrenciler el ele vererek açılışı yapılan köprüden zap vadisi'nin karşı tarafına geçerek tekrar birlikte geri döndüler.Deniz Gezmişin arkadaşı yazar Ragıp Zarakoğlu anlamlı bir cevap oldu,bombalamakla hiçbir  şey engellenemez tarih silinemez dedi. Zarakoğlu ”Devletin bu mantıktan vaz geçmesi gerekiyor.Biz bu köprüde çalıştığımız sırada Deniz Gezmiş Bursa cezaevinde hapisti.Bu gün unun ruhu buradaydı bizimle beraberdi bir çok devrimcinin ruhu bizimleydi bu gün “ dedi.

 

Şehirden yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-van karayolu kenarından geçen zap vadisi üzerine inşa edilen köprünün açılışına BDP Hakkari Milletvekili Av. Hamit Geylani, il ve ilçe belediye başkanları, aydın, yazar, sanatçı, sivil toplum örgütleri, değişik illerden gelen üniversiteli öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Haber: Nevzat Taş-Feyzullah Aksu

 

Bu haber toplam 6871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yüzlerce kadın ilk defa tiyatro ile buluştu03 Mart 2024 Pazar 10:48
  • Hakkari'de halk oyunları yarışması başladı02 Mart 2024 Cumartesi 11:47
  • Emekliye 3 bin lira ikramiye!02 Mart 2024 Cumartesi 09:36
  • Dengbêji Seyranoğlu sevenleriyle buluşuyor22 Şubat 2024 Perşembe 12:19
  • İnadım inat lale çocuk tiyatrosu09 Şubat 2024 Cuma 09:01
  • Güler "10 yıldır gizemli taşlar topluyor"06 Şubat 2024 Salı 16:35
  • Gribal enfeksiyonlar30 Ocak 2024 Salı 13:14
  • Hakkari kadın kooperatifi Gaziantep fuarında27 Aralık 2023 Çarşamba 13:35
  • Aydın Aydın ve Sofi Ömer Kürtçe Erik Dalı klibi21 Aralık 2023 Perşembe 10:11
  • Ünlü oyuncu Keçeci Hakkari fuarında09 Aralık 2023 Cumartesi 08:30
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim