• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Dik ve Dives'ten savaşı durdurun çağrısı

Dik ve Dives'ten savaşı durdurun çağrısı
Demokratik islam Kongresi (DİK) üyesi Lokman Özdemir, Ortadoğu'da ve Türkiye'de yaşanan çatışmalı sürecine Müslümanların sessiz kaldığını belirterek, savaşı durdurun çağrısı yaptı.

Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ve Hakkari Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Ortadoğu ve Türkiye'de yaşanan çatışmalı süreç ve ölümlerle ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

DİVES Hakkari Temsilcisi Mikail Öztunç, Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim Kurulu üyesi Nasır Taş'ın katıldığı basın açıklamasının metni DİK üyesi Lokman Özdemir tarafından okundu. Özdemir, Kürtlerin yaşadığı toprakları cehenneme çeviren DAİŞ'in bir terör örgütünü olduğunu, ancak hala dünya ülkeleri ve bazı müslümanların buna sessiz kaldığını söyledi.

Özdemir,"Hz. Muhammed (S.A.V) zulme, vahşete ve kız çocukları diri diri toprağa gömülmeye karşı sessiz kalmadı. İslam’dan önce cahiliye devriydi. Kız çocukları diri diri toprağa gümlüyordu.

Yaşadığımız dönem ise aydınlanma ve bilim dönemi olmasına rağmen daha fazla kız çocukları ve kadınlar öldürüyor ve daha fazla katliamlar yaşanıyor. Cahiliyet döneminden daha fazla şiddet oluyor. En büyük vahşeti, daiş çeteleri kadınlara işkence yapıldı ve yüzlerce kadını katletti.

Ey Müslümanlar, ey insanlar, daiş jitemi Kur’an yakmadı mı? Camileri, kiliseleri bombardıman etmedi mi? Kürt kadın ve kızlarını pazarlamadı mı, Şengel’deki Yezidi kadınları pazarlara satmadı mı? Tüm dünya âlemi gözü önünde insanları kafeslere koyup canlı canlı yakmadı mı?

Müslümanların kıblesi olan beyti mukaddesi yıkacağım demedi mi. Suriye’de peygamberin mezarı yıkmadı mı? Türbeleri yıkmadı mı? Canlı canlı insanların kafasını kesmedi mi. Bu vahşete karşı Müslümanım, insanım diyen nasıl sesiz kalabilir. İslam’a güre zilkade, zil hicce ve ramazanda savaşmak haramdır yasaktır.

Daiş çeteleri ise ramazan demeden, bayram demeden, rojavalı Kürt halkı ve halkları katletmeye devam etti. Daiş çeteleri, ıslama, kurana ve Hz. Muhammed s.a.v karşı savaş açmaktadır. Daiş çeteleri Kobane’de toplu katliam yaptı. Kadın çocuk hasta demeden intihar saldırı yapıldı.

Saldırı sunucunda iki yüzelli den fazla insan yaşamını yetirdi, üç yüz den fazla insan yaralandı sakat kaldı. Daiş çeteleri Allah’ın düşmanı, peygamberlerin düşmanı, İslam düşmanı, insanlık düşmanı ve Kürt düşmanıdır. Ey daiş çeteleri nemruttan Ebu cehilden Ebu lehepten hiçbir farkınız yoktur" dedi.

ATEŞKES ÇAĞRISI'
Âlimler ve imamlar herkesin bulunduğu ülkede barışa destek vermeleri halinde  savaşın biteceğini  ifade eden Özdemir konuşmasını şunları söyledi.

"Türkiye Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülürse savaşta, çatışmalarda biter. Son gülerde çatışmaların başlanması ölümlerin başlanması, tutuklamaların başlanması çözüm değildir. Demokratikleşme sürecin ve müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz. Bir an önce ateşkes ilan edilmelidir." Hakkarihabertv.com
 

 

Bu haber toplam 3030 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim