• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Dikkat: Bu taktikle sizi'de dolandırabilirler

Dikkat: Bu taktikle sizi'de dolandırabilirler
Bursa'da telefonla aradıkları kadını polis olarak kandırıp, 200 bin lira dolandıran soyguncular, aynı kadını 4'üncü kez arayınca yakayı ele verdi.
Bursa'da dolandırıcılar, "Kuyumcu soygununda çalınan para ve altınlar senin ikametgahında. Seni kurtarmak için çalışma içerisindeyiz." diyerek kandırdıkları ve bir haftada 3 kez aradıkları kadının 200 bin lirasını aldı. Dolandırıcılar madur kadını 4'üncü kez aradıklarında ise yakayı ele verdi.

İKİ GÜNDE 145 BİN LİRA ÇARPTILAR

Edinilen bilgiye göre, olay, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Konak mahallesinde meydana geldi. 78 yaşındaki Gülderen B'yi 17 Mayıs günü telefonla arayan bir kişi, kendisini polisolarak tanıtıp "Kuyumcu soygunu oldu. Çalınan para ve altınlar senin ikametgahında.

Seni kurtarmak için çalışma içindeyiz. Ailen tehdit altında. Paranızın seri numaralarını kontrol edip, iade edeceğiz" yalanıyla yaşlı kadını korkutup evde ne kadar parası varsa kapıya gelen polise teslim etmesini istedi.

Telefonda söylenenlere inanan Gülderen B., evde bulunan 60 bin lirasını poşete koyup kapının önünde bekleyen dolandırıcıya balkondan attı.

Ertesi gün yaşlı kadının telefonu yeniden çaldı. Telefondaki dolandırıcı bu kez de savcı olduğunu söyleyip, "Teyze operasyon bitmedi" bankada paran var mı dedi. İkinci kez dolandırıcılara inanan yaşlı kadın bu seferde bankadan çektiği 84 bin 930 lira 85 kuruşu yine poşetleyip kapıda bekleyen sahte polise balkondan attı.

KAN ÖRNEĞİNE BAKACAĞIZ DEYİP ALTINLARI ALDILAR

24 Mayıs günü, üçüncü kez aradıkları Gülderen B.'yi kan örneklerine bakmamız lazım altınları kontrol edeceğiz diyerek bir kez daha kandıran dolandırıcılar, aynı yöntemle bu sefer 26 bin lira para, 6 bilezik, 4 cumhuriyet altını, bin 850 Euro ve 450 doları çaldı. Sonunda dolandırıldığını anlayan Gülderen B., polise müracaat etti.

İÇİ KAĞIT DOLU TORBAYI AŞAĞI ATTI

27 Mayıs günü yaşlı kadının telefonu bir kez daha çaldı. Yaşlı kadının bankada fonda 300 bin lirasının olduğunu öğrenen dolandırıcılar bu sefer fondaki parayı istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğiekipleri, 12 saat boyunca yaşlı kadının evinin önünde pusuya yattı. Gülderen B.'yi arayan kişi, balkondan torbayı aşağıya atmasını istedi. Gülderen B. bu kez kağıt dolu torbayı aşağıya attı.

TORBAYI ATIP KAÇMAK İSTEDİ AMA BAŞARAMADI

Bu sırada torbayı almaya gelen Aziz A., polisleri görünce elindeki torbayı atarak kaçmak istese de başarılı olamadı. Yakalanan Aziz A., emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Aziz A.'nın ifadesinde "İstanbul'dan telefonla arayan tanımadığı kişilerin bir emanet olduğunu söyleyerek almasını istediğini, 'Emaneti almaz isen seni öldürürüz' diyerek tehdit ettiklerini, emaneti almaya geldiğinde ise bunun dolandırıcılık olduğunu anlayıp pişman olduğunu söylediği öğrenildi. Aziz A., yapılan sorgulamanın ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.İHA

Bu haber toplam 2234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim