• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Din görevlileri yardımlarını sürdürüyor

Din görevlileri yardımlarını sürdürüyor
Hakkari İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Büroları (ADRB) gönlü ekibi sahur arasında da vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Hakkari (ADRB) koordinatörü ve Cezaevi vaizi Yılmaz Önal ile gençlik koordinatörü ve Aksa Camii İmam Hatibi Medeni Kazak iftarla sahur arasında vatandaşlara ulaşmak için çalışmalarına başladı.

Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, gündüz vakitlerinde Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gurubundaki görevleri sahur vaktinde de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Gürbüz,” Covid-19 virüs salgını dolayısıyla evlerinden çıkamayan 65 yaş üzeri ile kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların maaşlarını kimi zaman 60-70 km. yol giderek evlerine kadar teslim ediliyor.

Hayırsever vatandaşlarımız ile Türkiye Diyanet Vakfı ilimiz şubesi tarafından bağışlanan yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran vaiz Yılmaz Önal ve imam-hatip Medeni Kazak, vakıf şubesi personeli Şuayp Taşçı ile beraber geceleri de iftarla sahur arasında yardım kolilerini fakir ve yardıma muhtaç ailelere götürmeye başladılar.

Salgın başladığından buyana bütün görevlilerimizle vatandaşa hizmet için sahadayız ve  Müftülük olarak bu sosyal hizmette ön safta olmanın gayreti içerisindeyiz.

Görevlilerimiz ile birlikte mahallelerde tarama yaparak en muhtaç ailelerden başlamak üzere imkanlarımız dahilinde ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya, ihtiyaçlarını gidermeye, maddi desteğin yanında manevi destek de vermeye çalışıyoruz.  

Salgın devam ettiği müddetçe vatandaşlarımızı evde kalmaya, Kur’an-ı Kerim ve diğer kitapları okumaya, aile bireyleri ile birlikte sosyal mesafeyi korumak kaydıyla evleri camiye çevirmeye ve İslam aleminin huzuru ile virüs salgının bitmesi için bol bol dua ve niyazda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Ramazan ayının başlamasından bu güne 70’in üzerinde aileye, içerisinde gıda maddeleri ile Başkanlığımızın süreli yayınları, kartelaları ve çocuklar için hediyeler bulunan yardım kolilerini ulaştıran din görevlileri Önal ve Kazak ise Halka hizmet hakka hizmettir” şiarıyla severek bu hizmeti yaptıkları için yorulmadıklarını, ailelerden aldıkları duaların kendilerine yettiğini, Diyanete duyulan güven ve memnuniyetin ise mutluluklarına vesile olduğunu ifade ettiler. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim