• BIST 9530.47
  • Altın 2473.433
  • Dolar 32.4948
  • Euro 34.8146
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 18 °C

DİSK/Genel İş Sendikasından dayanışma yemeği

DİSK/Genel İş Sendikasından dayanışma yemeği
DİSK/Genel İş Sendikası Hakkari Şubesi, Hakkari Belediyesinde çalışan işçilere kır lokantasında dayanışma yemeği verdi.

Hakkari'nin Otluca köyü Berçem Kır Lokantasında verilen Dayanışma yemeğine Belediye Başkanı Cihan Karaman, Başkan Yardımcısı Cemil Karanfil, Hakkari DİSK/Genel İş Sendikası Şube Başkanı Haluk Duran, Şube yönetimi belediye meclis üyeleri ve çok sayıda belediye personeli katıldı.

  Burada konuşan Hakkari DİSK/Genel İş Sendikası Şube Başkanı Haluk Duran işçiler arasında dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

  Duran,” Ülkemiz genelinde ne yazık ki işçi ve genelde tüm emekçiler maalesef hak ettikleri emeklerinin karşılığını alamamaktadırlar. Bizler hak ettiğimiz emeğimizin karşılığını ancak birlik olursak alabiliriz. Bizler her işçinin özgür bir şekilde sendika seçme hakkına sahip olması gerektiğine inanıyoruz.

Bir çok arkadaşımız yoksulluk sınırı altında ücret almakta ve çok zor şartlarda geçimlerini sağlamakta. Yine birçok arkadaşımız haksız ve hukuksuz yere işten atılmakta ya da iş akitleri askıya alınmaktadır. Bizler biran önce bu hukuksuzluğun son bulmasını diliyoruz.

FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKAYIN 



Yine Kıdem tazminatının fona devir edilmesi ile birlikte İşçi ve emekçilerin mağduriyetine bir yenisi eklenmek istenmektedir. Bizler Emekçileri mağdur edecek her türlü uygulamanın karşısında olacağız.  Tüm bu zor koşullarda görev yapan arkadaşlarımızın her zaman her koşulda yanlarında olacağımızı belirtiyoruz.

  Şuanda yine haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan İzmir Aliağa’da grevde bulunan işçi arkadaşlarımızın eylemini Hakkari’ den selamlıyoruz. Bu dayanışma yemeğimize iştirak eden başta belediye başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlarımıza katılımlarından dolayı DİSK/Genel İş  Sendikası adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

  Başkan Karaman ise, bu programı düzenleyen DİSK/Genel İş Sendikası Hakkari Şubesi yöneticilerine teşekkür ederek,  birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Karaman,” Hepinizin ne kadar zor şartlar altında görev yaptığınızı içinizden biri olarak çok iyi biliyorum.

Bizler bu zorlukları hep birlikte aşacağız. Hakkari halkına en iyi hizmeti sunmak için sizlerle birlikte tüm imkanlarımızı seferber ederek hep birlikte çalışacağız. Bugüne kadar yapmış olduğunuz özverili çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Hakkari Belediye işçileri ise kendilerini kır yemeğinde uğurlayan DİSK/Genel İş Sendikası Hakkari Şubesi yönetimine teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim