• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Diyanet Vakfı Hakkari’de program düzenledi

Diyanet Vakfı Hakkari’de program düzenledi
Hakkari’de Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen hizmet ve faaliyetlerin tanıtıldığı program düzenlendi

Atatürk Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen programa Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin, TDV Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış, müftülük büro personelleri ile cami ve kur’an kursu görevlileri katıldı.

Programda konuşan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Türkiye Diyanet Vakfı ilimiz şubesi hizmetlerinin yerinde görülmesi, koordine edilmesi ve din görevlilerimize vakıf hizmetlerinin tanıtılması amacıyla ilde bulunan Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli ve beraberindekilere, ilgi, alaka ve hizmetlerimize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederiz dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli ise  “Hakkari’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Asr-ı Saadetten - Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüze kadar vakıfların önemi ve  misyonunu tarihten örnekler vererek anlattı.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluş amacı, yurt içi ve yurt dışında yaptığı eğitim ve kültürel faaliyetlere de değinin Başkan Serinli,” yoksulluk çeken ülkeler ile vatandaşlarımıza yapılan maddi ve nakdi yardımlar, öğrencilere verilen burslar, Ramazan ayında yapılan hizmet ve faaliyetler, insanların gönüllerini kazanmak ve onlara daha yakın olmak gayesiyle dağıtılan kurbanlar, cami ve eğitim kurumlarının inşaatlarının tamamlanması ve faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik katkılar,

 “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası ile varılmak istenen hedefler, susuzluk çeken ülkelerde açılan su kuyuları, doğal afetlerden zarar görenlere verilen destekler gibi konularda sunum yaptı.”

Hizmet ve faaliyetleri şubelerin desteği olmadan yapmalarının mümkün olmadığını ifade eden Başkan Serenli, görevlilerden, vakfın hizmet ve faaliyetlerinin tanıtımına yardımcı olmalarını istedi.

Vakfın hizmet ve faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından Şube Hizmetleri Müdürü Yavuz Kocamış’ın sunumu ve din görevlilerinin görüş ve önerilerinin ardından program sona erdi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 2189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim