• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Diyarbakır olayı Çukurca da protesto edildi

Diyarbakır olayı Çukurca da protesto edildi
Hakkari’nin Çukurca ilçesi HDP İlçe örgütü Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamayı düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı.

HDP İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasına Çukurca Belediye Eş Başkanları, HDP, BDP İlçe Eş Başkanları, MEYA-DER, Sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır’da şehit olan vatandaşlar için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan BDP İlçe Eş Başkanı İmaddettin Derin, HDP’nin bu çoğulcu yapısıyla yaptığı büyük insanlık çağrısına yeni yaşam projesiyle gün geçtikçe büyüyen HDP ne yazık ki gerici zihniyetlerin karanlık odakların hedefi haline geldiğini söyledi.

Derin,“ Bu karanlık odaklar Bingöl’de , Erzurum’da, Yüksekova’da ülkenin bir çok yerinde ve en son Diyarbakır mitinginde devreye girmişlerdir. Bizler HDP teşkilatı ve halk olarak bu saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Büyüyen HDP’nin başta hükümet ve karanlık odakları korkutuyor. Çünkü HDP’nin barajı aşmasıyla bütün yolsuzlukların,katliamların hesabını soracağını biliyorlar.

Saldırıların tek sorumlusu hükümet ve Cumhurbaşkanının kullandığı üsluptur. Bizler kullanılan bu dilin savaş dili olduğunu bu dilin derhal terk edilip barışçıl bir dilin kullanılması gerektiğini söylüyoruz. Bu tür saldırıların bizi yıldırmadığını belirterek bunun yıllarca uygulandığını ama bir sonuç alınmadığını görüyoruz. Uygulanmayan tek yol kardeşlik ve barış yoludur.

İşte bu saldırılar HDP’nin ülkemize sağlayacağı kardeşlik ve onurlu bir barışın tesisini yıkmadır. Korkuları saltanatının yıkılmasıdır. Her türlü saldırı karşısında bizler yinede kardeşlik ve barışta ısrarcı olacağız.

 Biz Çukurca HDP teşkilatı ve halk olarak bu saldırıları kınıyor ölen yoldaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı yoldaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

cukurca-1-002.jpg

Bu haber toplam 2796 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim