• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Diyarbakır taraftarı Fenerbahçe maçına alınmayacak

Diyarbakır  taraftarı Fenerbahçe maçına alınmayacak
TFF’den yapılan yazılı açıklamada Amedspor taraftarlarının Türkiye Kupası maçında ideolojik tezahürat yaptıkları için Amedspor’un Türkiye Kupası maçına seyircisiz çıkacağı belirtildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde karşılaşacak olan Amedspor-Fenerbahçe maçına Amedspor taraftarlarının alınmayacağını açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) Amedspor’a 28 Ocak günü Başakşehirspor maçındaki olaylar nedeniyle bir maç seyircisiz maç oynama cezası verdiğini hatırlatan TFF, olayların Türkiye Kupası maçında yaşanması nedeniyle cezanın da oynanacak ilk Türkiye Kupası maçında uygulanacağını belirtti.

TFF’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“PFDK’nın 28 Ocak 2016 tarihinde oynanan Medipol Başakşehirspor-Amed Sportif Faaliyetler karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle verdiği 1 maç seyircisiz oynama cezası kamuoyunda tartışmalara ve bilgi kirliliğine neden olmuştur.

“Amed Sportif Faaliyetler kulübüne Futbol Disiplin Talimatı’nın 42. maddesindeki ayrımcılık – ideolojik propaganda yasağını ihlali nedeniyle aynı maddenin 3. fıkrası uyarınca ve ihlalin bu sezonda 6. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle tekerrür hali dikkate alınarak 1 maç seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

“Söz konusu disiplin cezası, ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça gelsin’ sloganları nedeniyle verilmiştir ve cezaya neden olan olaylar Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında gerçekleştiği için Futbol Disiplin Talimatı’nın 99/4 maddesi gereği yine Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında uygulanacaktır.

“Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, 28 Ocak 2016 tarihinde oynanan müsabakayla ilgili sevkini 29 Ocak 2016 günü yapmış ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevkten sonraki ilk rutin toplantısında (02.02.2016-54) kararı almıştır.

“Bu vesileyle profesyonel liglerimizde sevklerin Salı günleri, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise Cuma günleri yapıldığını, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Salı ve Perşembe günleri toplandığını özellikle belirtmek isteriz.

“Bunun yanında Ziraat Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final kura çekiminin 2 Şubat Salı günü saat 14:30’da yapılacağı 30 Ocak 2016 günü kamuoyuna duyurulmuştur.

“Konuyla ilgili PFDK kararı Statü ve Talimatlarımıza uygun olarak alınmıştır ve kulübün alınan karara itiraz hakkı bulunmaktadır.”

Ne olmuştu?

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Fenerbahçe’yle eşleşen Amedspor’a kura çekiminden birkaç saat sonra kendi sahasında bir maç seyircisiz oynama ve 20 bin TL para cezası verilmişti.

Cezaya gerekçe olarak da Amedspor’un Ziraat Türkiye Kupası’nda Başakşehir’le İstanbul’da oynadığı maçta taraftarların ‘Barikat burada dimdik ayakta’, ‘Her yer Sur, her yer direniş’, ‘Her yer Cizre, her yer direniş’, ‘Çocuklar ölmesin maça da gelsin” sloganları atması gösterildi.

Dün akşam saatlerinde de kulüp binasına baskın düzenleyen polis bilgisayarlara el koymuştu.

Baskından sonra Amedspor adına açılan Twitter hesaplarından maçın Urfa’ya alındığı yönünde bilgi verilmiş ve birçok haber sitesi maçın Urfa’ya alındığını duyurmuştu.

Kulübün resmi Twitter hesabı @Amedspor021, kulüp tarafından henüz böyle bir bilginin teyit edilmediğini belirtmişti.

Amedspor Asbaşkanı Nurullah Edemen, konuyla ilgili, “Fenerbahçe ile eşleşmeseydik bu ceza verilmezdi. Rakibimizin belli olmasını beklediler. Maça çıkmayabiliriz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği ise Amedspor’un deplasmanda 2-1 kazandığı Bursaspor maçı sonrası sosyal medyadan yaptığı açıklamalar nedeniyle Deniz Naki’yi Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Naki, şu mesajı yazmıştı:

“Bizim için bugün çok önemli bir galibiyet oldu. Bize karşı yürütülen bu kirli oyundan alnımızın akı ile çıktık. Böylesi zor bir dönemde halkımıza ufak da olsa umut ışığı olabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Amedspor olarak boynumuzu eğmedik ve eğmeyeceğiz de. Biz özgürlüğe olan inancımız ile çıktık sahaya ve kazandık. Çünkü biz özgürlüğe ve umuda fidanlarımızı ektik.

 Bizi yalnız bırakmayan bütün siyasetçilerimize, sanatçılarımıza, aydınlarımıza ve halkımıza teşekkürü borç biliyoruz ve bu galibiyeti topraklarımızda 50 günden fazladır süren zulümde hayatlarını kaybeden ve yaralılarımıza adıyoruz, armağan ediyoruz. Her biji Azadi (Yaşasın Özgürlük).” imc

Bu haber toplam 3469 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim