• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Diyarbakır Valiliği yapılması planlanan yürüyüşü kanunsuz ilan etti

Diyarbakır Valiliği yapılması planlanan yürüyüşü kanunsuz ilan etti
Diyarbakır’da bugün 14 Aralık’ta HDP’nin düzenleyeceğini açıkladığı yürüyüşü ilişkin Diyarbakır Valiliği, mevzuata aykırı ve kanunsuz ilan etti.

HDP’nin Sur’daki sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Diyarbakır’da yapacağı yürüyüş valilik tarafından yapılan yazılı açıklamayla kanunsuz ve mevzuata aykırı ilan edildi.

HDP’den bugün yapılan yazılı açıklamada Diyarbakır’da bugün (14 Aralık) Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın da katılacağı bir yürüyüş yapılacağı belirtilmişti.

Açıklamada, “HDP Eş Genel Başkanıımız Sayın Figen Yüksekdağ, Grup Başkanvekilimiz Sayın İdris Baluken, DBP Eş Genel Başkanı Sayın Kamuran Yüksek ve milletvekillerimizden oluşan heyetimiz, Sur’daki sokağa çıkma yasaklarına ve katliamlara dur demek için Diyarbakır’da yarın saat 12:00’de İkikapı’dan Sur’a yapılacak olan halk yürüyüşüne katılacaklardır” denildi.

Valilik açıklaması

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

“2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesinde; “Şehir ve kasabalarda ve gerekli görülen diğer yerlerde hangi meydan ve açık yerlerde veya yollarda toplantı veya yürüyüş yapılabileceği ve bu toplantı ve yürüyüş için toplanma ve dağılma yerleri ile izlenecek yol ve yönler vali ve kaymakamlarca kararlaştırılarak alışılmış araçlarla önceden duyurulur. Bu yerler hakkında sonradan yapılacak değişiklikler duyurudan onbeş gün sonra geçerli olur. Toplantı yerlerinin tespitinde gidiş gelişi, güvenliği bozmayacak ve pazarların kurulmasına engel olmayacak biçimde, toplantıların genel olarak yapıldığı elektrik tesisatı olan yerler tercih edilir.” denmektedir.

Bu minvalde İlimizde yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri için İstasyon Meydanı, Fuar Alanı ve Nevruz Alanı belirlenmiştir.

Yine aynı kanun 9. Madde de; “Bu Kanuna göre yapılacak toplantılar, fiil ehliyetine sahip ve on sekiz yaşını doldurmuş, en az yedi kişiden oluşan bir düzenleme kurulu tarafından düzenlenir. Bu kurul, kendi aralarından birini başkan seçer. Diplomatik dokunulmazlıkları bulunan kişiler, düzenleme kurulu başkan veya üyesi olamazlar. Tüzel kişilerin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemeleri, yetkili organlarının kararına bağlıdır.”

10. Madde de; “Toplantı yapılabilmesi için, düzenleme kurulu üyelerinin tamamının imzalayacakları bir bildirim, toplantının yapılmasından en az kırksekiz saat önce ve çalışma saatleri içinde, toplantının yapılacağı yerin bağlı bulunduğu valilik veya kaymakamlığa verilir” denilmektedir.

14 Aralık 2015 Pazartesi günü saat: 12.00’da İlimiz Yenişehir ilçesi çiftkapı (Esma Ocak Çay Bahçesi) önünde yapılacağı duyurulan gösteri yürüyüşü ilgili mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. Vatandaşlarımızın kanunsuz olarak yapılacak olan yürüyüşü, bu açıdan değerlendirmeleri önem arz etmekte olup kanunsuz çağrılara itibar edilmemesi Diyarbakır’ımızın huzur ve güvenliğine katkı sağlayacaktır.” İMC

Bu haber toplam 4235 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim